YÖK onaylı denklik belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. YÖK onaylı denklik belgesi nasıl alınır?
  2. YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?
  3. Üniversite mezun olduğumu nasıl anlarım?
  4. Isim denklik belgesi nasıl alınır?
  5. Denklik belgesi nereden alınır?
  6. Denklik olmadan özelde çalışılır mı?
  7. Diplomam yurt dışında geçerli mi?
  8. Açık Lise den mezun olduğumuzu nasıl anlarız?

YÖK onaylı denklik belgesi nasıl alınır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?

YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Bu askerlik yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar. ... Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır.

Üniversite mezun olduğumu nasıl anlarım?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı"nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın sunduğu hizmetler arasından "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Isim denklik belgesi nasıl alınır?

İsim Denklik Belgesi almak isteyen kişi ikamet ettiği adresin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü'ne şahsen başvuru yapabilir. İsim denklik belgesi başvurusu yapa kişinin ilk önce Türk vatandaşlığına geçmeden önceki ad ve soyadının MERNİS (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) veri tabanında bulunup bulunmadığı sorgulanır.

Denklik belgesi nereden alınır?

Türk Yüksek Öğretim sisteminde mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgeye denklik belgesi denmektedir. Dolayısıyla denklik belgesini alabilmek için talep etmek gerekmektedir. Bu talep edilen denklik belgesi aslında kişinin bulunduğu ülkedeki mezuniyet belgesidir.

Denklik olmadan özelde çalışılır mı?

Bu alanlarda çalışmak için mutlaka YÖK'ten denklik almak gerekmektedir. Ancak yasal olarak denklik başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır. Özel sektörü yakından ilgilendiren bölümler için denkliğe pek gerek duyulmayabilir.

Diplomam yurt dışında geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Açık Lise den mezun olduğumuzu nasıl anlarız?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.