4 AETR anlaşması kapsamında bu işletmedeki sürücü günde en fazla kaç saat çalışabilir?

İçindekiler:

  1. 4 AETR anlaşması kapsamında bu işletmedeki sürücü günde en fazla kaç saat çalışabilir?
  2. TIR sözleşmesi nedir?
  3. Takograf Total kaç saat kullanılır?
  4. CMR hangi ülkelere düzenlenir?
  5. CMR nerede kullanılır?
  6. TIR karnesi teminatı ne kadar?

4 AETR anlaşması kapsamında bu işletmedeki sürücü günde en fazla kaç saat çalışabilir?

Günlük Araç Kullanma Süresi : Günde en fazla 9 saat araç kullanılabilir. Bu süre bir hafta içinde 2 defa 10 saate çıkarılabilir. Bu durumda, haftada toplam sürüş süreniz her ne olursa olsun 56 saatten fazla olamaz.

TIR sözleşmesi nedir?

Tır Sözleşmesi; Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu UNECE gözetiminde özenle hazırlanan TIR Karnesi himayesinde eşyaların uluslararası taşınmasına dair gümrük sözleşmesidir.

Takograf Total kaç saat kullanılır?

Kesintisiz 4:30 saatten fazla araç kullanamazsınız. Bu 45 dakikalık dinlenme süresini isterseniz en az 15 dakikalık dinlenmelere bölebilirsiniz. 45 dakikalık dinlenmeyi 15 dakika ve 30 dakika veya 3 adet 15 dakikaya bölebilirsiniz. Dinlenme süresi 15 dakikadan az olamaz. Günlük sürüş süresi 9 saati geçemez.

CMR hangi ülkelere düzenlenir?

Bu ülkeleri şu şekilde sıralayabiliriz: Arnavutluk, Avusturya, Ermenistan, Belçika, Belarus, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kıbrıs, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Fransa, Almanya, Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, İran, İrlanda, İtalya, Kazakistan, Ürdün, Kırgızistan, Litvanya, Letonya, ...

CMR nerede kullanılır?

Lojistikte, özellikle de kamyon taşımacılığında CMR, hem ihracat yapan firmanın, hem alıcının, hem de nakliye firmasının sorumluluklarını ve haklarını bilmesi için düzenlenir. Örneğin ihracatçının sorumluluklarını yerine getirmediği durumlarda alıcının ve nakliye firmasının neler yapması gerektiğini belirtir.

TIR karnesi teminatı ne kadar?

Süresi içerisinde iade edilemeyen veya kullanılmadan kayıp edilen her TIR karnesi için 2.000,- Amerikan Doları nakit veya banka teminat mektubu ya da 3.000,- TL nakit veya banka teminat mektubu verilmek zorundadır.