Famodin nedir ve niçin kullanılır?

İçindekiler:

  1. Famodin nedir ve niçin kullanılır?
  2. Famodin nasıl etki eder?
  3. NEXİUM 40 mg uzun süre kullanılır mı?
  4. Famodin günde kaç kez içilir?
  5. Lansor tedavi eder mi?

Famodin nedir ve niçin kullanılır?

Famotidin, üretilen mide asidi miktarını azaltan histamin-2 reseptör antagonistleri olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Famotidin, asit, peptik ülser, reflü ve mide ekşimesi tedavisi için günde dört defaya kadar 20-160 mg'lık dozlarda alınabilir.

Famodin nasıl etki eder?

FAMODİN etkin madde olarak famotidin içerir. Famotidin histamin reseptör antagonistleri olarak adlandırılan ilaçlar sinifina dahildir. Midenin ürettiği asit miktarını azaltarak etki eder.

NEXİUM 40 mg uzun süre kullanılır mı?

Nexuim reçetesiz olarak da satılmaktadır ancak doktora danışılmadan kullanmayınız. Uzun süreli kullanım söz konusu ise ayrıca hekim onayı alınmalı ve başka ilaçlar ile etkileşimine karşı hekime bilgi verilmelidir. İstenmeyen kilo kaybı, kusma, yutma güçlüğü gibi semptomlar söz konusu ise acilen doktora gidilmelidir.

Famodin günde kaç kez içilir?

- Gastroözofageal reflü (GÖRH): Hafif belirtilerin tedavisi için: Sabah 20 mg ve akşamn 20 mg dozunda, 6-12 hafta süreyle kullanılabilir. Daha ciddi belirtilerin tedavisi için: Sabah 40 mg ve akşam 40 mg dozunda, 6-12 hafta süreyle kullanılabilir.

Lansor tedavi eder mi?

Piyasada kapsül formunda bulunan Lansor, mide, oniki parmak bağırsağı ve yemek borusu ülseri, mide ekşimesi ve H. Pylori bakterisinin neden olduğu mide enfeksiyonunun tedavisinde kullanılır.