Boyun anjiyosu nedir?

İçindekiler:

  1. Boyun anjiyosu nedir?
  2. Beyin damar anjiyosu nasıl yapılır?
  3. Karotis renkli Doppler US ne demek?
  4. Boyunda damar tıkanıklığı nedir?

Boyun anjiyosu nedir?

Anjiyografi kelime anlamı olarak damarların görüntülenmesidir. Kalp damarları görüntüleniyorsa buna kalp, boyun damarları görüntüleniyorsa boyun damarı veya bacak damarları için bacak damarı anjiyosu adı verilir.

Beyin damar anjiyosu nasıl yapılır?

Beyin Anjiyosu Nasıl Yapılır ? İşlem, çoğu yetişkinde uyanık veya hafif sersemletici ilaç altında gerçekleştirilir. Kasık bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ve kateter dediğimiz ince ve yumuşak boru ile kasıktaki damara girilir. Bu şekilde hastalar hiçbir ağrı ve acı hissetmezler.

Karotis renkli Doppler US ne demek?

Karotis Vertebral Doppler nedir? Boyundaki beyni besleyen ana damarların yani halk arasındaki deyimle şah damarlarının Doppler Ultrason ile değerlendirilmesidir. Boyunda iki adet önde iki adet arkada beyni besleyen damarlar vardır. Öndekilere karotis arterler, arkadakilere vertebral arterler denilir.

Boyunda damar tıkanıklığı nedir?

Şah damarı tıkanıklığı, boyunda iki taraflı olarak bulunan ve tıpta karotis arterler olarak bilinen atardamarlarda tıkanıklık oluşumudur. Diğer atardamar tıkanıklıklarında olduğu gibi damar iç duvarında aterosklerotik plak adı verilen yağ birikintileri ve kireç kalıntıları toplanır.