Türkçe meali ne demek?

İçindekiler:

  1. Türkçe meali ne demek?
  2. Meğali ne demek?
  3. Mean to ne demek ingilizce?
  4. Kuran'ı Kerimi ilk Türkçeye çeviren kimdir?
  5. Mealinde ne demek?
  6. Mean ne demek ingilizce sözlük?
  7. Kuranı Kerim ilk kez ne zaman Türkçeye çevrildi?
  8. Türkçe kuran ilk hangi cami?

Türkçe meali ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan meal kelimesi, bir metnin ya da olgunun anlamı demektir.

Meğali ne demek?

meali teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı (Osmanlı Dönemi) Son, sonuç. (Meâl, te'vilin me'hazi olan "evl" mânasına masdar-ı mimîdir. ... Onun için örfte bir kelâmın mânasını her vechile aynen değil de, biraz noksaniyle hasılına göre ifade etmeğe de meâl denilmiştir.

Mean to ne demek ingilizce?

mean to teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı Talih tarafından bir şeye yöneltilmek: "He meant to be great.", "He meant to become president."

Kuran'ı Kerimi ilk Türkçeye çeviren kimdir?

Bunun üzerine Kur'an'ın tefsiri ve tercümesi görevi Atatürk tarafından Elmalılı Hamdi Yazır'a verildi. Elmalılı Hamdi Yazır, “Hak Dini Kur'an Dili Mealli” adıyla Kuran'ı Türkçeye çevirdi.

Mealinde ne demek?

Dinde Meal ne demektir? Meal, Kur'an'ın tercümesinin açıklamalarla desteklenerek, ayetlerin anlamlarını yaklaşık olarak vermektir. Tercüme, bir ifadenin bir dilden başka bir dile yorum katmadan çevrilmesidir.

Mean ne demek ingilizce sözlük?

İngilizce olarak öne çıkan mean kelimesi Türkçe sözlükte yer almamaktadır. Ancak Türkçe üzerinden anlamına bakıldığı zaman, 'Demek istemek ya da kastetmek' şeklinde ifade edilmektedir.

Kuranı Kerim ilk kez ne zaman Türkçeye çevrildi?

İslam dünyasındaki ilk matbu Kuran ise Osmanlı coğrafyasında verildi. Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın Mısır'da kurduğu Bulak Matbaası, 1841 yılında bir Türkçe Kuran basarak halkın istifadesine sundu.

Türkçe kuran ilk hangi cami?

Kur'an'ın Türkçe tercümesi ilk kez tarihinde İstanbul'da, Yerebatan Camii'nde Hafız Yaşar Okur tarafından okundu.