Aspir tohumu dönüme ne kadar ekilir?

İçindekiler:

  1. Aspir tohumu dönüme ne kadar ekilir?
  2. Aspir tohumu nasıl kullanılır?
  3. Aspir ekimi nasıl olur?
  4. Aspir nerede satılır?
  5. Aspir hangi ilde yetişir?
  6. Aspir bitkisi hangi bölgede yetişir?

Aspir tohumu dönüme ne kadar ekilir?

Tohumluk Miktarı ve Ekim Derinliği:Sıra arasının 15-20 cm olduğu durumlarda, dekara 4-6 kg tohumluk kullanılmalıdır. Bu durumda, tohumun iriliğine göre (1000 tane ağırlığı), dekarda 100.000-120.000 arası bitki (ortalama 100.000 bitki) bulunacak ve sıra üzeri mesafesi de 5 cm olacaktır.

Aspir tohumu nasıl kullanılır?

Aspir yağının kullanımı hem içilerek hem de cilde sürülerek uygulanabilmektedir. İçilerek yapılan kullanımı; su bardağına yarım olarak ılık su ve 1 tatlı kaşığı aspir yağının konarak içilmesi şeklindedir. Cilde uygulanması ise; direk sorunlu bölgelere günde 2 kere sürülerek masaj yapılması şeklindedir.

Aspir ekimi nasıl olur?

Aspir, yazlık bir bitkidir ve bu sebeple baharda ekilir. Ancak, kışları fazla soğuk olmayan, ılıman bölgelerde kışlık olarak da ekimi yapılabilir. Çukurova'da Kasım ayında, Şanlıurfa''da ise Aralık başında ekilebilir. Fide döneminde, diğer bitkilere göre soğuğa daha dayanıklı olduğu için biraz daha erken ekilebilir.

Aspir nerede satılır?

Aspir yağı; eczanelerde, marketlerde ve aktarlarda bulunmaktadır. Buralardan aspir yağı satın alınabilir.

Aspir hangi ilde yetişir?

ÜLKELEREkiliş Alanı (Ha)Verim (Kg/da)
Kırgızistan25.29389.0
Özbekistan22.72036.4
Tanzanya15.00033.3
Çin12.000250.0
9 satır daha

Aspir bitkisi hangi bölgede yetişir?

Ülkemizde en fazla aspir üretimi, İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmakta olup il bazında ise Ankara, Şanlıurfa ve Eskişehir'de ilk sıralarda yer almaktadır. Aspir üretimi yapılan diğer iller ise, Konya, Kırıkkale, Aksaray, Muş, Kayseri, Yozgat, Amasya, Afyon ve Karaman olarak sıralanıyor.