Adıyaman Yedioluk köyü Alevi mi?

İçindekiler:

  1. Adıyaman Yedioluk köyü Alevi mi?
  2. Adıyaman'da ne kadar Alevi var?
  3. Aleviler yüzde kaç?
  4. Adıyamanda Alevi var mı?
  5. Besni halkı Kürt mü?

Adıyaman Yedioluk köyü Alevi mi?

Aziz Dede Türbesi Aziz Dede Kimdir: Aziz Dede türbesinin olduğu Yedioluk Köyü (Eski adı Şahmir) Alevi-Bektaşi inancına sahip bir köyüdür.

Adıyaman'da ne kadar Alevi var?

Adıyaman Kâhta ilçesinin toplam nüfusu 117.378'dir. Burada Alevîlerin yaşadığı bir köy ve bir mahalle bulunmaktadır. Bu iki yerleşim yerinde Alevî toplam nüfusu 868'dir. Alevî nüfusun toplam nüfusa oranı, % 0,007'dir.

Aleviler yüzde kaç?

Kendisini Alevi olarak tanımlayanların oranı, kadınlarda ve erkeklerde yüzde 5; bu da 2018 sonu itibarıyla 4 milyonun biraz üzerinde nüfus demek.

Adıyamanda Alevi var mı?

Adıyaman merkez, Besni, Çelikhan, Gölbaşı, Kâhta ve Tut ilçelerinde Alevîler bulunuyorken Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerinde Alevî yerleşim birimi bulunmamaktadır. ... Alevî toplam nüfusunun Besni toplam nüfusuna oranı yaklaşık olarak % 5,5'tir. İlçede bulunan köylerden 13 tanesinde Alevi nüfus vardır.

Besni halkı Kürt mü?

Adıyaman için Kürtlerin çoğunlukta olduğu bir yer olarak düşünülür ancak anlattığımız gibi Kürt nüfusu abartılacak kadar fazla değildir. Besni ilçesine gelecek olursak Besni nüfusunun da çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. ... Köylerde ise Kürt ve Türkmen köyleri yakın miktardadır.