Muayene odasında bulunması gereken araç gereçler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Muayene odasında bulunması gereken araç gereçler nelerdir?
  2. Muayene odası nedir?
  3. Doktor muayene odası kaç m2?
  4. Muayene odasında neler olur?
  5. Jinekolojik test nedir?
  6. Yoğun bakım gözlem odası nedir?
  7. Müdahale odaları nelerdir?
  8. Poliklinik kaç m2 olmalı?
  9. Diyetisyen odası kaç m2 olmalı?
  10. Diş muayenesi nasıl açılır?
  11. Vajinal el muayenesi nedir?
  12. Kadın hastalıklarında nelere bakılır?
  13. Monitörlü gözlem odası nedir?
  14. Yoğun bakım hizmetleri nedir?
  15. Tıbbi müdahale odalarında neler yapılır?
  16. Müdahale odası ne işe yarar?
  17. Poliklinik kaç metrekare?
  18. Hasta muayene odalarında boş zemin alanı en az kaç m2?
  19. Emzirme odası kaç m2?

Muayene odasında bulunması gereken araç gereçler nelerdir?

Ameliyathanede kullanılan müdahale araç gereçleri aşağıda en temel şekilde sıralanmıştır:
  • Ameliyat masası ve rutin aksesuarları
  • Ameliyat tavan lambası
  • Anestezi cihazı
  • Negatoskop.
  • Seyyar ameliyat lambası
  • Flash otoklav.
  • Cerrahi aspiratör.
  • Elektrokoter.
Daha fazla öğe...

Muayene odası nedir?

a) Muayene odası: Yeterli şekilde aydınlatılan ve havalandırılan, en az 16 m2 kullanım alanına sahip muayene odasıbulunur. Muayene odası birbiri ile bağlantılı iki oda biçiminde düzenlenmesi halinde, odalar en az 8 m2 hekim çalışma alanı ve en az 8 m2 hasta muayene alanı olarak düzenlenir.

Doktor muayene odası kaç m2?

a) Hekim çalışma odası/hasta muayene odası: Muayenehanede, 8 metrekare hekim çalışma alanı ve 8 metrekare hasta muayene alanı olmak üzere en az 16 metrekare kullanım alanına sahip, yeterli şekilde aydınlatılan ve havalandırılan hasta muayene odası ayrılır.

Muayene odasında neler olur?

Hasta muayene odalarında, hasta mahremiyetinin korunması ve uygun şartlarda muayenenin sağlanması için ses, görüntü ve gürültü açısından gerekli düzenlemeler, uzmanlık dalına uygun araç, gereç ve donanım ile hasta muayene masası, soyunma bölümü ve lavabo bulunur.

Jinekolojik test nedir?

JİNEKOLOJİK MUAYENE VE TESTLER. Öncelikle kadının dış genital organları gözle incelenir. Dış dudaklarda, kitleler ve sert dokular varsa akıntının rengi, görünümü, kızarıklık ve şişlik olup olmadığına bakılır.

Yoğun bakım gözlem odası nedir?

Yoğun Bakım ünitesi, bir ya da daha fazla organda ya da organ sistemlerinde ciddi işlev bozukluğu olan hastaların iyileştirilmesini amaçlayan, yerleşim biçimi ve hasta bakımı açısından ayrıcalık taşıyan , ileri teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış , 24 saat yaşamsal göstergelerin gözleminin ve tedavisinin ...

Müdahale odaları nelerdir?

Müdahale Odası/Alanı: Her türlü sütür (dikiş) atma ve alma, enjeksiyon ve alçı gibi küçük cerrahi işlemlerin yapılabildiği odadır.

Poliklinik kaç m2 olmalı?

Yeni uygulamaya göre, tıp merkezlerinde poliklinik muayene odaları her klinik uzmanlık dalı için ayrı oluşturulacak ve 8 metrekarelik bölümü hekim çalışma alanı ve 8 metrekarelik bölümü de hasta muayene alanı olmak üzere en az 16 metrekare genişlikte olacak.

Diyetisyen odası kaç m2 olmalı?

Muayene odasının birbiri ile bağlantılı iki oda biçiminde düzenlenmesi halinde, odalar en az 8 m2 hekim çalışma alanı ve en az 8 m2 hasta muayene alanı olarak düzenlenir.

Diş muayenesi nasıl açılır?

Diş Hekimi Muayenehanesi Nasıl Açılır?
  1. Nüfus cüzdanı
  2. Diplomanın aslı (Yeni mezunlardan çıkış belgesinin aslı) ya da noter onaylı örneği.
  3. Akademik kariyer belgesi (Dr., Yrd. ...
  4. Uzmanlık Belgesi'nin varsa örneği.
  5. Vesikalık fotoğraf (2 tane)
  6. Başka bir oda bölgesinden geliniyorsa ilişik kesme belgesi.
Daha fazla öğe...

Vajinal el muayenesi nedir?

Alttan elle muayene (Vajinal tuşe) Doktor, bir elin işaret ve orta parmağını vajen içinde tutup diğer eliyle de karından bastırarak bu muayeneyi gerçekleştirir. Bu sayede rahim veya yumurtalıklarda yer alan büyük kitleleri saptayabilmektedir.

Kadın hastalıklarında nelere bakılır?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hangi Hastalıklara Bakar?
  • Periyodik jinekolojik muayeneler,
  • Meme hastalıkları
  • Ultrasonografik incelemeler.
  • Hormonal bozuklukların tanı ve tedavisi.
  • Kanser taramaları (ultrason, kan tahlilleri, smear testi, HPV testi )
Daha fazla öğe...

Monitörlü gözlem odası nedir?

Monitörlü Gözlem: Hayati tehlike riskleri daha az olan ancak monitörize izlenmesi gereken hastaların tanı ve tedavilerinin yapıldığı birimdir. Bu birimde de 6 adet monitörlü sedye bulunur ve 7/24 saat 2 hemşire tarafından yakın hasta izlemi yapılır.

Yoğun bakım hizmetleri nedir?

Yoğun bakım hizmetleri, tüm kritik durumda olan hastalara sağladığı yaşamsal destekleri nedeniyle toplam sağlık hizmeti içinde çok önemli bir yere sahip, teknolojik yeniliklerin de kullanılması ile sürekli gelişme gösteren hizmetlerin bütünüdür.

Tıbbi müdahale odalarında neler yapılır?

Müdahale Odası/Alanı: Her türlü sütür (dikiş) atma ve alma, enjeksiyon ve alçı gibi küçük cerrahi işlemlerin yapılabildiği odadır. Lokal anestezi altında yapılacak işlemler müdahale odasında gerçekleştirilir.

Müdahale odası ne işe yarar?

Acile basvuran hastalar Acil Hasta Kabul Bilgisayarinda hastalarin girisleri yapilir. ... Cerrahi Müdahale Odasi: Acile gelen tüm hastalarin pansuman, sütur alinmasi ve atilmasi, yanik pansumanlari, mide lavaji gibi pek çok islemleri burada yapilir.

Poliklinik kaç metrekare?

Yeni uygulamaya göre, tıp merkezlerinde poliklinik muayene odaları her klinik uzmanlık dalı için ayrı oluşturulacak ve 8 metrekarelik bölümü hekim çalışma alanı ve 8 metrekarelik bölümü de hasta muayene alanı olmak üzere en az 16 metrekare genişlikte olacak.

Hasta muayene odalarında boş zemin alanı en az kaç m2?

“a) Hasta bekleme salonu: Kullanım alanı en az 20 metrekaredir, ikiden fazla her bir muayene odası için 5 metrekare ilave bekleme alanı oluşturulur.

Emzirme odası kaç m2?

i) Bebek emzirme ve bakım odası: Kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk hastalıkları uzmanlarının muayenehanelerinde içinde lavabosu bulunan asgari 5 metrekarelik bebek emzirme ve bakım odası bulunur.