Yağ bezesi tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Yağ bezesi tehlikeli midir?
  2. Yağ bezesi neden ağrı yapar?
  3. Yağ bezesi iltihaplanır mı?
  4. Beze ağrısına ne iyi gelir?
  5. Yağ bezesi apse yapar mı?
  6. Yağ bezesi neye yol açar?

Yağ bezesi tehlikeli midir?

Kötü huylu olmayan yağ bezeleri insan sağlığı için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Tek sorun olarak kişiler şişkinliklerin oluşturduğu görüntüden rahatsız olabilir ve yağ bezesini aldırmak isteyebilirler. Yağ bezesi aldırma operasyonları İzmir Kliniğimizde aktif bir şekilde yapılmaktadır.

Yağ bezesi neden ağrı yapar?

Evet, yağ bezeleri nadiren de olsa ağrılara sebep olur. Bunun en önemli sebebi; hepsi olmasa da bazı yağ bezelerinin direk sinirlerin olduğu bölgelerde oluşmasından kaynaklanmaktadır. Sinirler üzerinde hareket ettikçe ya da büyüme eğilimi gösterdikçe sinirlere dokunur ve yeri geldiğinde dayanılmaz ağrılara sebep olur.

Yağ bezesi iltihaplanır mı?

Yağ bezeleri diğer adıyla lipomlar vücutta yağ hücrelerinin oluşturduğu iyi huylu tümörlerdir. Kafa derisi hariç vücudun her yerinde görülmektedirler. Genelde estetik kusur dışında fazla bir yakınmaya neden olmaz. Fakat bazen iltihaplanarak ağrı ve kızarıklığa neden olmaktadırlar.

Beze ağrısına ne iyi gelir?

Aloe vera jeli yağ bezesini yumuşatır ve iyileşme süresini kısaltır. Bir miktar jeli her gün düzenli olarak bezenin üstüne sürün. Yağ bezesine düzenli olarak hintyağı sürmek bezenin kısa sürede küçülmesini sağlar. Hintyağını bir parça pamuğa 4-5 damla damlatıp bezenin üstüne yerleştirin.

Yağ bezesi apse yapar mı?

Yağ kistleri çoğunlukla yüz ve saçlı deride oluşur ancak vücudun her yerinde yağ kistleri çıkabilir. İltihaplanarak apseye sebep olurlar, apse oluşması durumunda ağrı kızarıklık başlar.

Yağ bezesi neye yol açar?

Yağ bezesi, genellikle herhangi bir belirti vermez ve çoğu vakada ağrıya neden olmaz. Ancak, 20-40 yaş arası erkeklerde, omurganın torasik bölgesinde gözlenen yağ bezesi; ağrı, kısmi felç ve idrar tutamama gibi ciddi belirtilere yol açabilir.