Yüksek lisans dersleri hafta sonu mu?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans dersleri hafta sonu mu?
  2. Yüksek lisansta en fazla kaç ders alınabilir?
  3. Yüksek lisans dersleri saat kaçta oluyor?
  4. Yüksek lisans çalışırken yapılır mı?
  5. Yüksek lisans tez döneminde ders alınır mı?
  6. Tezsiz yüksek lisans için kaç ders alınmalı?
  7. Yüksek lisans ücretleri dönemlik mi?
  8. Yüksek lisans tez dönemi nedir?
  9. Yüksek Lisans en fazla kaç yılda biter?
  10. Yüksek Lisans tez süresi ne kadardır?

Yüksek lisans dersleri hafta sonu mu?

tür. Ders Saatleri: Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere öğrencilerin çoğunluğunun talebi dikkate alınarak planlanmaktadır. Hafta içinde dersler saat 18.00 den sonra başlamaktadır. Hafta sonu dersleri, cuma 18.30'den sonra ve hafta sonu günlerinde yapılmaktadır.

Yüksek lisansta en fazla kaç ders alınabilir?

(2) Tezli yüksek lisans programı toplam 24 kredi ve en az sekiz ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.

Yüksek lisans dersleri saat kaçta oluyor?

Yüksek Lisans (Tezli) dersleri hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Yüksek Lisans (Tezsiz) Saatleri: Yüksek Lisans (Tezsiz) dersleri hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Yüksek lisans çalışırken yapılır mı?

Bugün pek çok çalışan ve yönetici çalışırken MBA, yüksek lisans ya da doktora programlarına devam ederek sektörel ve akademik bilgisini genişletebiliyor. ... Çalışırken MBA yapmak, bir yüksek lisans ya da doktora programına devam etmek artık eskisi kadar zor değil.

Yüksek lisans tez döneminde ders alınır mı?

İkinci dönemde kalan ders ile birlikte tez çalışması dersi alınamaz. Yüksek lisans için en çok 3 yıl, doktora için yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler 6 yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler 7 yılda programı bitirmesi gerekmektedir.

Tezsiz yüksek lisans için kaç ders alınmalı?

(2) Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS'den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Yüksek lisans ücretleri dönemlik mi?

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında mezuniyet için ödenmesi gereken toplam ücreti 2 yıl=4 dönem' dir. ... Ayrıca Yüksek Lisans Programları 4 dönemde bitirilemez ise her uzatılan dönem için dönemlik ücret ödenmektedir.

Yüksek lisans tez dönemi nedir?

Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK'ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.

Yüksek Lisans en fazla kaç yılda biter?

MADDE 10 –a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

Yüksek Lisans tez süresi ne kadardır?

Programın azami süresi altı yarıyıldır. (2) Tezli yüksek lisans tez savunmasında, tez çalışması jüri tarafından yetersiz bulunan öğrenciye jürinin uygun gördüğü durumlarda tez çalışmasını tamamlaması için en fazla üç ay ek süre verilebilir.