Raporlu iken maaş kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Raporlu iken maaş kesilir mi?
  2. Raporlu işçinin sigortası yatar mi?
  3. 10 günlük raporu SGK öder mi?
  4. Rapor parası ne kadar kesilir?
  5. Raporlu olan işçinin sigorta primi ödenir mi?

Raporlu iken maaş kesilir mi?

Bir takvim yılı içinde yukarı da örnek verdiğimiz örnek gibi nisan ayında 5gün, eylül ayında 5 gün rapor aldığınızda kesinti toplam gün üzerinden olmaz. 5+5=10 gün raporunuz olduğunda 10-7=3 günlük kesinti olur. Kesinti tüm maaş üzerinden olmaz. Almış olduğunuz zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.

Raporlu işçinin sigortası yatar mi?

Raporlu günlerde fiilen çalışan işçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmez. Raporların çalışan veya işverence SGK'ya bildirilmesine gerek bulunmuyor.

10 günlük raporu SGK öder mi?

Alınan sağlık raporunun ne az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor.

Rapor parası ne kadar kesilir?

İşçi yatarak tedavi ediliyorsa günlük kazancın yarısı kadar, ayakta tedavi ediliyorsa günlük kazancın üçte ikisi kadar ücret verilir.

Raporlu olan işçinin sigorta primi ödenir mi?

Genel kural, raporlu olan işçi için işveren sigorta primi ödemez. ... İşveren, istirahatli olan işçisine ücret ödemesi yaparsa, işçisinden SSK'dan aldığı istirahat parasını geri isteyebilir. İşçiye raporlu olduğu sürece tam ücret ödemesi yapan işveren, işçinin SSK'dan aldığı hastalık ödeneğini talep hakkına sahiptir.