Pırlanta kaç ayar olur?

İçindekiler:

  1. Pırlanta kaç ayar olur?
  2. Iyi bir pırlanta nasıl anlaşılır?
  3. Pırlanta nin degeri nasil anlasilir?
  4. Gerçek Tektaş nasıl Anlaşilir?
  5. Pırlanta Taş rengi hangisi iyi?
  6. Hangi renk pırlanta daha değerlidir?

Pırlanta kaç ayar olur?

Pırlanta yüzüklerinin altın ayarı genelikle 14 (585) ve 18 (750) ayardır, elmas ürünler de ise genellikle 8 (333) ayar altın kullanılır.

Iyi bir pırlanta nasıl anlaşılır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.

Pırlanta nin degeri nasil anlasilir?

Pırlanta dikkatli bir şekilde camın içine bırakılır. Değerli taş dibe çökerse, gerçektir. Ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse sahtedir. Gerçek bir pırlanta yüksek yoğunluğa sahiptir, bu nedenle su testi taşınızın bu yoğunluğa uyup uymadığını gösterir.

Gerçek Tektaş nasıl Anlaşilir?

1- Su Testi İlk olarak su dolu bardağa gerçek olup olmadığını anlamak istediğiniz taşı atın. Sonrasında ise taşın dibe çöküp çökmediğini dikkatlice takip edin. Eğer bardağın içine atmış olduğunuz taş dibe çöktüyse bu taşın gerçek olduğunun kanıtıdır.

Pırlanta Taş rengi hangisi iyi?

Beyaz renk gösteren G ve H renk pırlantalar uygun fiyatlarda sarılmaktadır. Pırlantada En İyisi Hangisidir? Pırlantalar arasında en değerli olan renk D renk pırlantadır. Hiçbir zaman renk göstermeyen, içerisinde az farklı renk barındıran ve gelen ışığı en iyi şekilde yansıtan pırlanta rengidir.

Hangi renk pırlanta daha değerlidir?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.