Bayrampaşa hangi tarafta?

İçindekiler:

  1. Bayrampaşa hangi tarafta?
  2. Bayrampaşa adı nereden gelir?
  3. Sağmalcılar mahallesi nereye bağlı?
  4. Istanbul Gaziosmanpaşa nereye bağlı?
  5. Bayrampaşa Maltepe nereye bağlı?
  6. Sarıyer ismi nereden geliyor?
  7. Kocatepe Mahallesi nereye bağlı?
  8. Gaziosmanpaşa hangi semte yakın?
  9. Okmeydanı avrupa mı anadolu mu?
  10. Zekeriyaköy ismini nereden almıştır?
  11. Sarıyer hangi denize bağlı?
  12. Halkalı ismi nereden gelmiştir?

Bayrampaşa hangi tarafta?

Bayrampaşa, İstanbul'un bir ilçesidir. Kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüpsultan, güneyde Zeytinburnu, batıda Esenler ile çevrilidir.

Bayrampaşa adı nereden gelir?

Salgın çok kişinin hayatına mal oldu. Sağmalcılar adını zihinlere kolera sözcüğüyle birlikte yerleştiği düşünülerek ve lV. Murad'ın sadrazamlarından Bayram Paşa'nın burada bir çiftlik sahibi olmasından esinlenilerek Sağmalcılar adı Bayrampaşa olarak değiştirildi.

Sağmalcılar mahallesi nereye bağlı?

Sağmalcılar semti, Marmara Bölgesinde yer alan İstanbul kentimizin Avrupa yakasında yer alan Bayrampaşa ilçesine bağlıdır.

Istanbul Gaziosmanpaşa nereye bağlı?

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ilçelerden biri olan Gaziosmanpaşa; Eyüp, Sultangazi, Esenler ve Bayrampaşa ilçeleri ile komşudur.

Bayrampaşa Maltepe nereye bağlı?

Bayrampaşa - Maltepe Haritası Zeytinburnu ilçesine bağlıdır. Bayrampaşa - Maltepe haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Bayrampaşa - Maltepe posta kodu 34010. Bayrampaşa - Maltepe GPS koordinatları 41° 1´ 26.9832" ve 28° 55´ 17.7744".

Sarıyer ismi nereden geliyor?

Bazıları sultanın aşık olduğu sarışın bir yârdan geldiğini ileri sürer, bazıları bölgede mezarı bulunan Sarıbaba'dan geldiğini, bazıları da ilçede yıllarca altın ve bakır madeni çıkarıldığı için bugünkü Maden Mahallesi ile Şifa Suyu arasında sarı renkte yarlar oluştuğu için bu adı aldığını ileri sürer.

Kocatepe Mahallesi nereye bağlı?

Kocatepe Mahallesi 41.052856 enlem ve 28.891720 boylamda yer almaktadır. Bayrampaşa ilçesine bağlıdır. Kocatepe Mahallesi haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Kocatepe Mahallesi posta kodu 34045.

Gaziosmanpaşa hangi semte yakın?

Gaziosmanpaşa'nın merkezine eskiden Taşlıtarla denirdi. Gaziosmanpaşa ilçesi Bayrampaşa, Esenler, Eyüpsultan ve Sultangazi ilçeleri ile komşudur.

Okmeydanı avrupa mı anadolu mu?

Okmeydanı, İstanbul'un Kâğıthane, Şişli ve Beyoğlu ilçelerine bağlı bir semttir....
Okmeydanı
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeŞişli,Kağıthane,Beyoğlu
4 satır daha

Zekeriyaköy ismini nereden almıştır?

Zekeriyaköy, İstanbul'da Sarıyer ilçesine bağlı köy. ... Sarıyer'in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşudur. Adını Zekeriya Baba adlı yatırdan alan Zekeriyaköy topoğrafik olarak Kilyos'un arkasındaki vadi içinde kalır.

Sarıyer hangi denize bağlı?

Sarıyer, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyden Beşiktaş ve Kâğıthane, batıdan Eyüpsultan ilçeleri ile doğudan İstanbul Boğazı ve kuzeyden Karadeniz ile çevrilidir.

Halkalı ismi nereden gelmiştir?

HALKALI: Avrupa yakasında,Küçükçekmece gölü-Kanarya-Yenibosna-İkitelli arasındadır. Bizans döneminde burada bulunan eski bir Rum köyü vardı. XVI.yy.da bu köy civarında kurulan Halka hasbahçeleri dolayısıyla yöreye Halkalı adı verilmiştir...