Orkide Çiçekliyken saksı değişimi yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Orkide Çiçekliyken saksı değişimi yapılır mı?
  2. Orkide toprağı değişimi hangi ayda değişir?
  3. Orkide saksısı altı delik olmalı mı?
  4. Orkide Seramik saksıda olur mu?
  5. Mini orkide uzar mı?

Orkide Çiçekliyken saksı değişimi yapılır mı?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide toprağı değişimi hangi ayda değişir?

Bir orkidenin ideal saksı ve toprak değişimi çiçek açtıktan sonraki zamandır. Çiçeklerin açması ve yeni büyümeye başlamasının ardından toprak değişimi yapılabilir. Fakat bu durum her gerçekleştiği zaman yapılmamalıdır. Genellikle 18 ay ile 24 ay arasında toprak değişimi yapılabilir.

Orkide saksısı altı delik olmalı mı?

Orkidenin bulunduğu saksı, fazla suyun atılabilmesi için delikli olmalı. Hatta bu drenaj delikleri diğer bitki saksılarının aksine sadece tabanda değil yanlarda da olursa daha iyi olur. Ayrıca söz konusu çiçekler orkide olduğu zaman şeffaf saksılar da tercih edebilirsiniz. Küçük boyuttaki saksılar yeterli olacaktır.

Orkide Seramik saksıda olur mu?

Seramik saksılar Canlı ve parlak renkleri ve kaliteli duruşlarıyla orkide saksısı olarak alınmakta ve kullanılmaktadır.

Mini orkide uzar mı?

Peki, mini orkide büyür mü ve büyük boy orkide ebatlarına ulaşır ? Minyatür yapıda bir orkidenin büyük boy bir orkide ebadına ulaşması mümkün olmaz. Elbette minyatür de olsa orkideniz büyüyecek ve gelişmeye devam edecektir.