Gastro Özofajial reflü tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Gastro Özofajial reflü tehlikeli midir?
  2. Özofajit tedavi edilmezse ne olur?
  3. Özofajit ilerlerse ne olur?
  4. Özofajit evre A ne demek?

Gastro Özofajial reflü tehlikeli midir?

Asit boğaza kadar kaçarak sık üst solunum yolu enfeksiyonu, ses kısılması, irritan öksürük, astıma neden olabilir, Ağız ve boğazda kötü bir koku ve diş çürümelerine neden olabilir, Genellikle beş yılı geçen GÖRH olan olguların %1'inde kanser öncüsü olabilen Barret özofagusu denilen değişikliklere yol açabilir.

Özofajit tedavi edilmezse ne olur?

Özofajitin Komplikasyonları Tedavi edilmezse tahriş olan bölge yavaş yavaş kanayabilir. Kanama miktarının fazla olması anemiye ya da kan değerlerinde düşüklüğe sebep olur. Alt özofagusun hasarı mukozanın yaralanmasına da sebep olur.

Özofajit ilerlerse ne olur?

Özofajitin Komplikasyonları Tedavi edilmezse tahriş olan bölge yavaş yavaş kanayabilir. Kanama miktarının fazla olması anemiye ya da kan değerlerinde düşüklüğe sebep olur. Alt özofagusun hasarı mukozanın yaralanmasına da sebep olur. Mukozada meydana gelecek olan skar bu bölgenin daralması ile sonuçlanabilir.

Özofajit evre A ne demek?

Endoskopide görülen inflamasyonun şiddeti Los Angeles (LA) sınıflamasına göre şöyledir; Grade A: < 5 mm'den kısa bir veya daha fazla mukoza kaybı Grade B: >5 mm'den uzun bir veya daha fazla mukoza kaybı (mukoza kıvrımları arasında bağlantı yok)