Kamu görevlisi kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Kamu görevlisi kavramı nedir?
  2. Geniş anlamda kamu görevlileri kimlerdir?
  3. Kamu Personeli nasıl olunur?
  4. Kamu görevlisi olmanın şartları nelerdir?
  5. İşçiler 4483 e tabi mi?

Kamu görevlisi kavramı nedir?

Bu tanımlardan biri de kamu görevlisi ile ilgili yapılan tanımdır. 5237 sayılı TCK”nın 6 ncı maddesine göre “kamusal faaliyetin yürütülmesine atama veya seçilme yoluyla ya da herhangi bir surette sürekli, süreli veya geçici olarak katılan kişi” kamu gö- revlisi sayılmaktadır.

Geniş anlamda kamu görevlileri kimlerdir?

Bu anlamda kamu görevlisi terimi, öğretide genellikle geniş ve dar anlamlarda olmak üzere iki farklı anlamda kullanılmaktadır[1]. “Geniş anlamda kamu görevlisi” kavramıyla kamu hukuku veya özel hukuka göre geçici veya sürekli kamu kuruluşlarının yürütmekle yükümlü oldukları hizmetleri gördürmek üzere istihdam edilen, ...

Kamu Personeli nasıl olunur?

Eğer lisans mezunu iseniz yapmanı gereken tek lisans kamu personeli seçme sınavına girmektir. Bu sayede daha yüksek dereceli memurlar olunabilir. Örneğin hukuk veya maliye bölümü bittiyse kaymakam olabilirsiniz. Veya bitirdiğiniz bölüm öğretmenlik bölümü ise yine atanarak öğretmen olabilirsiniz.

Kamu görevlisi olmanın şartları nelerdir?

Kamu idarelerinin özel kanun veya diğer mevzuatında belirtilmiş olan özel şartlar ile birlikte, vatandaşlık, yaş, öğrenim, askerlik, sağlık şartları ile kamu haklarından mahrum olmamak, bir yılın üstünde hapis cezası almamış olmak ve yine Kanunda tek tek sayılan suçlardan dolayı ise mahkûmiyeti olmamak şeklindeki genel ...

İşçiler 4483 e tabi mi?

Özel hukuk hükümlerine göre çalıştırılan işçilerle idare arasındaki ilişki ise bir sözleşme ilişkisidir (YCGK - Karar:2014/291). Bu nedenle, 4483 sayılı Kanun hükümleri bu işçiler açısından uygulanmaz.