Mailde kadına nasıl hitap edilir?

İçindekiler:

  1. Mailde kadına nasıl hitap edilir?
  2. Mailde kime rica edilir?
  3. Müdüre rica edilir mi?
  4. Alt makama dilekçe nasıl yazılır?
  5. Dilekçe adres nereye yazılır?

Mailde kadına nasıl hitap edilir?

Mail sırasında samimi olmadığınız bir kişiye hitap ederken kesinlikle soyadını kullanmanız gerekir. Hitap ettiğiniz kişi kadın ise medeni durumu dikkate alınarak hitap etmelisiniz. Samimi olduğunuz kişilere ise ismiyle hitap etmenizde bir sakınca yoktur.

Mailde kime rica edilir?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Müdüre rica edilir mi?

Bu hususu örnek ile açıklayacak olursak; bir okul müdürünün öğretmene yazacağı ya da bir öğretmenin öğrencisine yazacağı dilekçe ya da resmi yazı sonunda “rica ederim” kullanılmalıdır. Arz ve Ricanın Aynı Anda Kullanılması Mümkün Müdür? ... Resmi yazışma veya dilekçeler her zaman ast veya üst makama yazılmamaktadır.

Alt makama dilekçe nasıl yazılır?

Kişilere hitaben dilekçe yazılmaz. ➢ Üst makam alt makamdan isterken rica eder, alt makam ise üst makamdan isterken arz eder. Vatandaşlar yalnızca arz eder. KÂĞIDIN ÜST-ORTASINA HİZALI BİÇİMDE YAZILACAK.

Dilekçe adres nereye yazılır?

Adres: Dilekçelerde, verilecek cevapların ilgilisine ulaştırılabilmesi için dilekçe sahibinin tam adresi, metindeki satırların hizasından başlamak üzere sol alta yazılır. Adres yazımında mahalle için (Mah.), sokak için(Sok.), numara için(Nu. , No.), apartman(Apt.), telefon(tel.) şeklinde kısaltma yapılabilir.