Bilgili kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Bilgili kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Gürültü kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Gökyüzü kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Doğu batı zıt mı?
  5. Kalp ve yürek nedir?
  6. Yürek hangi organa nedir?
  7. Hayvanlarda yürek nedir?
  8. Dana yürek nedir?
  9. Yürek tava nasıl yapılır?
  10. Yürek Şiş nasıl yapılır?
  11. Yürek yağda nasıl pişirilir?
  12. Kuzu Yürek Izgara nasil pişirilir?
  13. Yürek ızgara nasıl yapılır?

Bilgili kelimesinin zıt anlamı nedir?

bilgili kelimesinin zıt anlamlı sözcükleri : cahil, cühela.

Gürültü kelimesinin zıt anlamı nedir?

gürültü kelimesinin zıt anlamlı sözcükleri : sessizlik.

Gökyüzü kelimesinin zıt anlamı nedir?

Buradan şunu çıkarabiliriz ki: Gökyüzünün zıt anlamlısı yeryüzüdür.

Doğu batı zıt mı?

Batı kelimesinin zıt anlamlısı doğu kelimesidir.

Kalp ve yürek nedir?

Kalp veya yürek (Arapça: قلب kalb; Latince: cor ; Yunanca: Καρδιά = kardia), kalp kası olarak bilinen özel bir tip çizgili kastan oluşmuş, içi boş, kendiliğinden kasılma özelliğine sahip kuvvetli bir pompa.

Yürek hangi organa nedir?

göğüs boşluğunda, iki akciğerin arasında, vücudun her yanından gelen kanı akciğerlere ve oradan gelen temiz kanı da vücuda dağıtan organ, kalp; kimi deyimlerde "hiçbir gizli art düşüncenin karışmamış olduğu duygu" anlamını verir.

Hayvanlarda yürek nedir?

Sakatat, kesimi yapılan hayvanların kasları dışında kalan yenebilir kısımlarına verilen (yürek, karaciğer, böbrek, işkembe, beyin, vb. iç organlarıyla baş ve ayakları) isimdir.

Dana yürek nedir?

Dananın iç organlarından kalp diğer adı ile yürek kısmıdır.

Yürek tava nasıl yapılır?

DANA YÜREK KAVURMA NASIL YAPILIR? Kuşbaşı doğranmış dana yüreğini iyice yıkayın suyunu süzün büyük bir tavaya alın ocağa koyun dana yüreği suyunu çekene kadar pişirin.

Yürek Şiş nasıl yapılır?

Izgara yapma saatinden yaklaşık 10 dakika önce 20 cm'lik 16 tahta şişi, ızgarada yanmamalan için suya batırırı. Fırınınızın ızgarasını iyice kızdırın. Buzdolabındaki tabağı çıkarıp, yürekleri şişlere geçirin (tabakta kalan marinadı atmayın) ve kızgın ızgaraya yerleştirerek 2 - 3 dakika pişirin.

Yürek yağda nasıl pişirilir?

Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, yürek dilimlerini tavaya koyup, her iki yanlarını da 6-7'şer dakika pişiriniz. Yürekleri tavadan alıp, sıcak olarak saklayınız.

Kuzu Yürek Izgara nasil pişirilir?

Yüreğini hangi aletle ızgara yapacaksanız, o aleti ısıtın ve kullanıma hazır hale getirin. Kızgın ızgara üzerine yürek dilimlerini dizin. Dilimlerin üzeri sulandığında diğer yüzünü çevirin. Ardından birer kez daha çevirin ve yürek üzerinde ızgara izleri oluştuğunda ızgaradan alın.

Yürek ızgara nasıl yapılır?

Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız. Yürekleri ortadan ikiye yarıp, keskin bir bıçakla içlerini çiziniz. Tuz ve biberi serpip, bir fırçayla rafine yağdan üstlerine sürdükten sonra, ızgarada her iki yanlarını 7'şer dakika pişiriniz.