Farsçada Dilan ne demek?

İçindekiler:

  1. Farsçada Dilan ne demek?
  2. Farsça ne demek TDK?
  3. Na ne demek Osmanlıca?
  4. Na eki ne demek?
  5. Na ne demek tıp?
  6. Drene olmak nedir tıp?
  7. Na ne demek TDK?
  8. Amme hizmeti neye denir?
  9. Amme sektörü ne demek?
  10. Amme davası ne demek?
  11. Asayişi amme ne demek?
  12. Ammenin istirahati ne demek?
  13. Mali ne anlama gelir?
  14. Mali problem ne demek?
  15. Mali olay ne demek?
  16. Mali durum nedir ne demek?
  17. Finansal durum ne demek?

Farsçada Dilan ne demek?

"An" sözcügü kürtçedeki coğul ekidir ve Türkçe'deki "ler, lar" anlamına gelmektedir. Bu bakımdan "gönüller, kalpler" anlamına gelmektedir. Ayrıca Dilan "halaylı düğün eğlencesi ve şenliği" anlamına da gelmektedir.

Farsça ne demek TDK?

öz. a. İran'ın güneybatısında yaşayan halk veya bu halkın soyundan olan kimse.

Na ne demek Osmanlıca?

na / / نا Arabçada "Biz" mânasına gelen zamirdir. Meselâ: Kitabünâ : "Kitabımız" misalinde olduğu gibi, kelimenin veya fiilin sonuna eklenen bitişik zamirdir.

Na eki ne demek?

"na" eki: zit anlam ortaya cikarir. baş anlamına gelen ser. tek anlamına gelen yek eki de bu gruba dahil edilebilir.

Na ne demek tıp?

Testin anlamı: Vücudun elektrolit ve asid-baz dengesini ve su metabolizmasını değerlendirmede kullanılır. Kan şekerinin her 100 mg/dL yükselmesine karşılık olarak sodyum düzeyi 1.

Drene olmak nedir tıp?

İngilizce bir terimdir. Vücutta bulunan bir yaradan ya da şiş olan bölgeden irin, kan, iltihap ve benzeri sıvıları boşaltmak bölgeyi temizlemek için buraya drenaj işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında sıvı bir tüp içerisine aktarılır. İşte bu tüpe dren adı verilir.

Na ne demek TDK?

Sodyum elementinin simgesi. Sodyum. na, 2 karakter ile yazılır. ... na kelimesinin tersten yazılışı an diziliminde gösterilir.

Amme hizmeti neye denir?

Bir amme (kamu) idaresi tarafından doğrudan doğruya veya diğer özel müesseselerce böyle bir idarenin denetimi altında, ammenin genel ve ortak ihtiyaçlarını sağlamak için yapılan hizmet ve faaliyetler. hizmetleri gibi sayısız benzeri hizmetler, devlet tarafından yapılan amme hizmetleri arasındadır.

Amme sektörü ne demek?

Devlet eliyle yürütülen ekonomik işlerin bütünü, kamu sektörü. Genel devlet ve kamu iktisadi teşebbüslerinden oluşan kesim.

Amme davası ne demek?

Amme davası aynı zamanda halk tabiri ile kamu kovuşturması olarak da bilinmektedir. Amme davası nedir sorusunu net bir şekilde cevaplayacak olursak da, sanık yani suç işlediği düşünülen şahsın mahkeme tarafından yargılanmasını sağlayabilmek için kamu adına açılan davaya denir. ... Kamu davası konusunda anayasanın 173.

Asayişi amme ne demek?

1. Maddesine göre; "Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder.

Ammenin istirahati ne demek?

istirahat-i amme / istirahat-i âmme Toplumun rahatı.

Mali ne anlama gelir?

Mal ve para ile ilgili, parasal. Mali durumunu düzeltmek için ek iş buldu. Maliyeye ilişkin, maliye ile ilgili. Mali önlemler alınarak vergi geliri yükseltiliyor.

Mali problem ne demek?

Teoremler veya kurallar yardımıyla çözülmesi istenen soru, mesele. Davranışları normal olmayan ve özel olarak eğitilmesi gereken (kimse).

Mali olay ne demek?

Mali Olay: Kamu ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ve diğer kamu kamu kuruluşlarının iktisadi değerler elde etmesi ve bu iktisadi değerleri kamu hizmeti için harcamasıdır. Maliye biliminin kendisine özgü bir konusu vardır. Maliye biliminin konusu mali olaylardır. ... Mali olayları maliye bilimi kuralları düzenler.

Mali durum nedir ne demek?

Bireyin toplum içindeki ilişkileriyle belirlenen yeri. İsim soyundan kelimelerin birbirleriyle edatlarla ve fiillerle ilişkilerini belirleyen biçim, hâl.

Finansal durum ne demek?

Bilanço yani finansal durum tablosu isminden de anlaşılacağı gibi bir işletmenin belli bir tarihteki finansal durumunu, yani şirketin belirli bir dönemdeki sahip olduğu varlıkları ve bu varlıkların nasıl elde edildiğine yönelik kaynakları gösteren finansal tabloya denir. ...