Mesleki Yeterlilik Belgesi hangi meslekler için?

İçindekiler:

  1. Mesleki Yeterlilik Belgesi hangi meslekler için?
  2. MYK Seviye 5 sınavı ne zaman?
  3. Mesleki yeterlilik kursu nasıl açılır?
  4. 5 seviye mesleki yeterlilik belgesi nedir?
  5. Seviye 5 emlak nedir?
  6. Emlak Danışmanlığı mesleki yeterlilik Belgesi nasıl alınır?
  7. Meslek lisesi diploması mesleki yeterlilik belgesi yerine geçer mi?
  8. MYK 5 belgesi ne işe yarar?

Mesleki Yeterlilik Belgesi hangi meslekler için?

Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu Getirilen Meslekler
  • • Ahşap kalıpçısı ...
  • Bu saydığımız meslekler arasında inşaat işçisi 2 seviye diğer meslek grupları ise 3. ...
  • Otomotiv Sektörü
  • • Otomotiv saç şekillendiricisi. ...
  • Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü
  • • Boyama operatörü ...
  • Makine Sektörü
  • • Makine bakımcısı
Daha fazla öğe...

MYK Seviye 5 sınavı ne zaman?

Sınav Duyurusu - Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı 28-30 Temmuz 2021 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecektir. ATSO, Eğitim Araştırma Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi, Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (ATSO MESEM) ile TOBB MEYBEM A.Ş.

Mesleki yeterlilik kursu nasıl açılır?

1- MYK Web Portal Kayıt Ol ve ardından Kurum/Kuruluş seçilir. 2- Ardından “Başvuru Oluştur” butonu tıklanıp kuruluşa ait bilgiler girilir. 3- İlgili başvuru modülünde istenen bilgi ve belgeler ilgili sayfalara girilerek (İrtibat Bilgileri, Faaliyet Bilgileri, Sınav Kapsamı, Ekler) MYK Web Portala kaydedilir.

5 seviye mesleki yeterlilik belgesi nedir?

Maddesinin 1. Fıkrası gereğince işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine sahip olmaları zorunlu hale getirildi. ...

Seviye 5 emlak nedir?

Seviye 5 Mesleki Yeterlilik eğitimi de gerektirmektedir. Sorumlu Emlak Danışmanları var olan görevlerin hepsini yaparken daha detaylı ve daha doğru çalışmalar yapmanın yanı sıra meslektaşlarının yaptığı çalışmaları da yürütmekle sorumludur.

Emlak Danışmanlığı mesleki yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlak danışmanı mesleki yeterlilik belgesi alabilmek için MYK kurumunun yetkilendirdiği, SC Belgelendirme kuruluşuna başvuru yapmak yeterli olacaktır. Daha sonra sınava girmek için bazı belgelerin tamamlanması gereklidir. Dilerseniz online başvuru yapabilirsiniz.

Meslek lisesi diploması mesleki yeterlilik belgesi yerine geçer mi?

Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler.

MYK 5 belgesi ne işe yarar?

Mesleki yeterlilik belgesi bildiğiniz gibi bireylerin çalıştığı meslekte bilgi ve yeteneklerinin var olup olmadığının göstergesidir. Bu belge düzenlenen sınavlarda başarılı olduktan sonra ilgili kişilere verilir.