Scania amblemi nedir?

İçindekiler:

  1. Scania amblemi nedir?
  2. Scania nasıl kuruldu?
  3. Skoda amblemi ne anlama geliyor?
  4. Scania Türkiye distribütörü kim?
  5. Scania Türkiye'de nerede üretiliyor?
  6. Skoda Volkswagen'in mi?

Scania amblemi nedir?

Scania'nın logosunda bulunan gövdesi aslan, kafası ve kanatları kartal olan mitoloji yaratığı “Griffin” güç, çeviklik, değeri keşfetme ve koruma anlamları içeriyor. 1901 yılında ortaya çıkan Scania logosu, bir bisiklete ait pedal çevirme kolunun ortasında yer alan Griffin başını sembolize ediyordu.

Scania nasıl kuruldu?

Temelleri 1900 yılında atılan Scania “maskinfabriks ab scania” ismiyle kuruldu. İsveç'in Malmö kentinde kurulan firma başlangıçta bisiklet üretmek amacıyla kurulmuştu. Kısa bir süre sonra otomobil ve kamyon üretimine de başlayan Scania ilk kamyon üretimini 1902 yılında gerçekleştirdi.

Skoda amblemi ne anlama geliyor?

Skoda'nın daire içindeki kanatlı oku, hayal etmeyi, özen göstermeyi, hız ve ilerlemeyi sembolize ediyor. Firma, kullandığı amblemle, bütün arabaların bu vasıflara sahip olduğunu göstermek istiyor. ... "Škoda" Çekçede "hasar" anlamına gelmektedir.

Scania Türkiye distribütörü kim?

Dogus Otomotiv Servis ve Tic. A.Ş. Scania Türkiye.

Scania Türkiye'de nerede üretiliyor?

Üretim kapasitesi yıllar geçtikçe büyüyen ve 62 ülkeye araç sevkiyatının yapıldığı Zwolle fabrikasından Türkiye, en çok araç gönderimi yapılan ikinci ülke konumunda.

Skoda Volkswagen'in mi?

1991 yılında Skoda'nın yüzde 31'lik hissesini satın alan Volkswagen Grubu, 2000 yılına gelindiğinde markanın tek sahibi oldu. ... Marka, tarihinin en geniş model yelpazesine sahip olurken, dünyanın farklı kıtalarında bulunan 14 tesiste üretim yapıyor.