Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler dersleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler dersleri nelerdir?
  2. Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans ne işe yarar?
  3. Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans ne işe yarar?
  4. Siyaset bilimi bize ne katar?
  5. Kimler uluslararası ilişkiler yüksek lisans yapabilir?

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler dersleri nelerdir?

Siyaset Bilimine Giriş, Ekonomiye Giriş, Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş, Türk Anayasa Hukuku, Diplomasi Tarihi, Uuslararası İlişkiye Giriş, Çağdaş Siyasi İdeolojiler, Siyasi İktidarın Temelleri, Matematik, Siyaset Biliminde Araştırma Metotları, Kurumlar Sosyolojisi, Dış Politika, Sosyal Bilimlerde İstatistik ...

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans ne işe yarar?

Bu bölümden mezun olanlar; Mezunlar ayrıca, kamu ve özel sektör kuruluşlarında, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde, kamuoyu araştırma şirketlerinde, medyada ve BM, Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütlerde çalışabilirler. Farklı kademelerde yönetici olarak da görev yapabilirler.

Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans ne işe yarar?

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programı, uluslararası takdir, politika ve ekonomi ile ilgili en önemli konularda bilgi ve beceri kazanmanızı sağlar. Bu, uluslararası sorgulayıcılarla en etkili şekilde iletişim kurabilmek ve işbirliği yapabilmek mümkündür.

Siyaset bilimi bize ne katar?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yerel ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlamamıza yardımcı olan bir disiplindir. Bu disiplin, günlük yaşamda karşılaştığımız bir problemin iç yüzünü anlamamıza ve ufkumuzu genişletmemize yarayan yeni bakış açıları kazanmamıza olanak sağlar.

Kimler uluslararası ilişkiler yüksek lisans yapabilir?

Programa 4 senelik Lisans derecesine sahip olan herkes kontenjan dahilinde başvuru yapabilmektedir. ... Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Tezli programımıza başvuru yapabilmek için adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 puana sahip olmaları gerekmektedir.