Türkiye şimdiye kadar kaç ülkeye vizesiz gidebilir?

İçindekiler:

  1. Türkiye şimdiye kadar kaç ülkeye vizesiz gidebilir?
  2. Kosova vatandaşlık nasıl alınır?
  3. Meksika vize ücreti ne kadar?
  4. Tuluma vize var mı?
  5. Meksika'ya gitmek için ne gerekli?
  6. Meksika turist vizesi kaç günde çıkar?

Türkiye şimdiye kadar kaç ülkeye vizesiz gidebilir?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 146 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Kosova vatandaşlık nasıl alınır?

Nasıl başvurulur? Kosova sınırları içinde doğduğunuzu gösteren belge ile Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na veya Kosova İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapılıyor. Türk makamlarından alınan belge yeterli olmuyor. Kosova'dan da doğum belgesi çıkarmak gerekiyor.

Meksika vize ücreti ne kadar?

Meksika e-vize başvuru işleminde 150 TL`lik ücret istenmektedir. Bu ücrete KDV dahil edilmemektedir. Turistik elektronik vize sayesinde Meksika sınırlarında 6 aya kadar ikamet edebilirsiniz. Vize almak isteyen bireyler ekstra olarak 30 Euro değerinde hizmet bedeli ödemek zorundadır.

Tuluma vize var mı?

Evet. Türkiye'den Meksika'ya amacı ne olursa olsun gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umuma mahsus, resmi ve diplomatik pasaporta sahip olanların vize almaları gerekmektedir. Diplomatik pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ise Meksika'ya vizesiz girmeleri mümkündür.

Meksika'ya gitmek için ne gerekli?

Meksika Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Meksika Online Vizesi başvuru için gerekli evraklar; Minimum altı ay geçerliliği olan pasaport. Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş Meksika Vizesi Bilgi Formu. Arkası beyaz fonlu, minimum 6 ay öncesinden çektirilmiş vesikalık vize fotoğrafı (taranmış hali).

Meksika turist vizesi kaç günde çıkar?

Meksika vize başvuruları ortalama 2 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Meksika Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihlerde işlem süresi uzayabilmektedir.