Cisim olan maddeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Cisim olan maddeler nelerdir?
  2. Madde ve cisim nedir 4 sınıf?
  3. Gazlardan cisim elde edilir mi?
  4. Hangi halde bulunan maddelerden cisim yapılır?
  5. Sıvı ve gaz maddeler akıcı mıdır?
  6. Her maddenin neyi var?
  7. Aynı madde doğada katı sıvı ve gaz halde bulunabilir mi?

Cisim olan maddeler nelerdir?

10 tane cisimler nelerdir örnek veriniz

  • kumaş pamuktan tahta ağaçtan cam kumdan şişe petrolden kağıt ağaçtan seramik topraktan kilden çamurda.
  • pantolon ,demir , tuğla , kalemden hangisi cisimdir .

Madde ve cisim nedir 4 sınıf?

Günlük hayatımızda kullandığımız eşya ya da aletler maddelerin işlenmiş halidir. ... Bu durumda şöyle diyebiliriz: Ağaç, madde; ağaçtan yapılmış sıra cisimdir. Kısaca; maddenin işlenmiş ve şekil almış haline cisim denir. Sıra, masa, kitap, kalem birer cisimdir.

Gazlardan cisim elde edilir mi?

Cevap. Cisim dediğmiz şeylerin belirli bir hacmi şekli ve kütlesi olmalıdır. Bu kavramlara göre sıvı ve gazlara cisim diyemeyiz.

Hangi halde bulunan maddelerden cisim yapılır?

Doğrulanmış Cevap Biliyoruz ki, maddenin 3 halinden (katı - sıvı - gaz) sadecr katı halde şekil vardır. Sıvılar ve gazlar şekilsizlerdir, bulunduğu kabın şeklini alırlar. Ancak katıların bir şekilleri vardır. Bu yüzden, ancak katı halde bulunan maddelerden cisim yapılabilir.

Sıvı ve gaz maddeler akıcı mıdır?

* Katı ve sıvı halde olan maddeler sıkıştırılamaz. ... Sıvı ve gaz maddelerin yoktur. * Katı maddeler akışkan değildir. Sıvı ve gaz maddelerin akışkanlık özellikleri vardır.

Her maddenin neyi var?

Her maddenin bir kütlesi ve hacmi bulunmaktadır. Kütlesi ve hacmi bulunan şeylere madde denir. Maddenin şekil almış haline cisim denir. Maddenin kütlesi ve hacmi bazı araçlarla ve cihazlarla ölçülebilmektedir.

Aynı madde doğada katı sıvı ve gaz halde bulunabilir mi?

Evet, aynı madde üç halde de bulunabilir. Mesela; Su sıvı haldedir. Buz suyun katılaşmış hali, su buharı ise suyun gaz halidir. Tüm maddeler atom ya da moleküllerden oluşur ve bu taneciklerin durumuna göre madde katı sıvı ve gaz halde bulunabilir.