Boğaziçi kaç öğretim üyesi var?

İçindekiler:

  1. Boğaziçi kaç öğretim üyesi var?
  2. Boğaziçinde Nasıl akademisyen olunur?
  3. Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü kimdir?
  4. Yuksek lisanstan sonra nasil akademisyen olunur?
  5. Boğaziçi eski rektörü ne oldu?

Boğaziçi kaç öğretim üyesi var?

Boğaziçi Üniversitesinin tam zamanlı 449 öğretim üyesi, 89 öğretim görevlisi, 79 Türk uyruklu olmayan öğretim elemanı, 322 araştırma görevlisi ve 984 idari personeli vardır.

Boğaziçinde Nasıl akademisyen olunur?

Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nden alan bir adayın Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak atanabilmesi için, doktora derecesini aldığı tarihten sonra en az iki yıl üniversite ile ilişkisinin kesilmiş ve uzmanlık alanında tam zamanlı olarak araştırmacı ya da akademik görevde çalışmış olması gerekir.

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü kimdir?

Mehmet Naci İnci: Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun görevden alınması sonrası atanan akademisyen. Boğaziçi Üniversitesi'nin protestolara neden olan eski rektörü Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınması sonrası göreve Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Yuksek lisanstan sonra nasil akademisyen olunur?

Aynı zamanda kişiler ALES ve YDS sınavlarından taban puanın üzerinde bir puan alırlarsa, akademisyen olmaya hak kazanırlar. Yüksek lisans eğitimi tamamlandıktan ve yazılı ve sözlü mülakatlarda başarıyla bitirildikten sonra, tez çalışması sonucunda akademisyen olunabilir.

Boğaziçi eski rektörü ne oldu?

Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti.