Horon Çıra hangi yöreye aittir?

İçindekiler:

  1. Horon Çıra hangi yöreye aittir?
  2. Halk oyunlarında bar ne demek?
  3. Kaşıklı Zeybek oyunu nedir?
  4. Iç anadolu bölgesinin yöresel kıyafetleri nelerdir?
  5. Ege bölgesinin yöresel kıyafetleri nelerdir kısaca?

Horon Çıra hangi yöreye aittir?

Horon – Doğu Karadeniz Bölgesi.

Halk oyunlarında bar ne demek?

Bar, Türkiye'nin kuzeydoğusunda ve doğusunda, özellikle Erzurum, Bayburt, Ardahan, Kars, Artvin ve Iğdır illerinde yaygın olan bir halk dansıdır. Bitlis'in de bir bar oyunu vardır. Müzik eşliğinde, genellikle davul ve zurnanın çaldığı ezgiler üzerine, erkekler tarafından oynanır.

Kaşıklı Zeybek oyunu nedir?

Yine Ankara taraflarında oynanan oyunlar kaşıklı zeybek kategorisine girer. Kaşıklı zeybek oyun karakteri Sinop'a kadar uzanan Batı Karadeniz Bölümü'nü de içine alır. Burdur, Isparta, Antalya, Muğla-Fethiye ve Denizli'nin güney kısımları (Acıpayam çevresi) "Teke" zeybekleri içine girer ve kıvrak ezgileri vardır.

Iç anadolu bölgesinin yöresel kıyafetleri nelerdir?

*Erkek Giyim Kuşamı: Efe, zeybek kıyafetleri, cepkenli entariler, üç etek entariler, dadaşlara özgü dizlikli zıpka veya zıvgalı camadan, şalvar ve gazeki takımları tercih edilirdi. Memur erkekler setre pantolları ve yakalı gömlek ile kravat tercih edilirdi. Pantol üstlerine de yelek giyilirdi.

Ege bölgesinin yöresel kıyafetleri nelerdir kısaca?

Ege yöresel kostümü kızlarda; nakış işlemeli şalvar, nakış işlemeli fistan, arkalık, siyah önlük veya işlemeli önlük, nakış işlemeli sarka güdük, pullu örtü bazi, meldinli başlık veya mustafamlı başlık, yörük işlemeli kapatma, poplin gömlek tan oluşmaktadır.