Kitap alıntısı nasıl gösterilir?

İçindekiler:

  1. Kitap alıntısı nasıl gösterilir?
  2. Kitap alıntısı yapmak suç mu?
  3. Kitap bölümü nasıl kaynak gösterilir?
  4. Kitap ismi Kaynakçaya nasıl yazılır?
  5. Kaynak göstermek kanunen bir gereklilik midir?
  6. Kitaplar Kaynakçaya nasıl eklenir?
  7. APA kriterlerine göre kitap adı nasıl yazılır?
  8. Kitap Kaynakçası metin içinde nasıl yazılır?
  9. Alıntı ne demek örnek?
  10. Atıflar nasıl bulunur?
  11. Kaynak gösterimi nde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
  12. Kaynakçadan neden yararlanırız?

Kitap alıntısı nasıl gösterilir?

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Kitap alıntısı yapmak suç mu?

3. Bir eserden kaynak göstermeksizin iktibasta bulunan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır. ( Bahsedilen suç genellikle bilimsel eser veya makalelerde alınan fikir ve paragrafların dipnotsuz alınması yoluyla işlenir.)

Kitap bölümü nasıl kaynak gösterilir?

Editörlü kitabın içindeki yazarı belli bölümler ise yazar ismi belirtilerek “Kitap Bölümü” türünde kaynak gösterilir. Editör sayısı üç veya daha fazla ise dipnotta ilk editörün adı ve soyadına yer verildikten sonra “vd.” kısaltması kullanılır.

Kitap ismi Kaynakçaya nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Kaynak göstermek kanunen bir gereklilik midir?

Akademik çalışmalarda kullanılan veya yararlanılan fikir, metod, veri veya uygulama gibi alıntıların kaynaklarının gösterilmesi zorunluluktur. Bu zorunluluk bizleri etiğe aykırı davranıştan koruyacağı gibi kullandığımız kaynağın yazar(lar)ının onurlandırılması veya sorumlu tutulması bakımından da önemlidir.

Kitaplar Kaynakçaya nasıl eklenir?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

APA kriterlerine göre kitap adı nasıl yazılır?

Kitabın adı italik ve ilk harften sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük şekilde. Baskı Yeri: Yayınevi. iki ya da daha fazla yazarlı ya da editörlü kitap : İlk Yazarın Soyadı, İlk Yazarın Adının Baş Harfleri., İkinci Yazarın Soyadı, İkinci Yazarın Adının Baş Harfleri.

Kitap Kaynakçası metin içinde nasıl yazılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Alıntı ne demek örnek?

Alıntı ne demek örnek? ALINTI: Sözlü ve yazılı anlatımda bir başka yazar ya da şairden aynen aktarılarak kullanılan, yazıda tırnak ya da ayraç (parantez) içinde gösterilen söz, cümle, bölüm. ... Tırnak içinde gösterilen mısra, Nazım Hikmet Ran'ın “Çankırı Hapishanesinden Mektuplar-2” adlı şiirinden alınmıştır.

Atıflar nasıl bulunur?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  • Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  • Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...

Kaynak gösterimi nde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

KAYNAK YAZIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Alıntı yapılan tüm kaynakların aslının araştırmacının elinde olması gerekir. Yararlanılan kaynakların metin içinde gösterilmesi ve kaynakların listelenmesi “yazarın soyadı-tarih” sistemine göre yapılacaktır. Sayfada dip not şeklinde kaynak gösterilmeyecektir.

Kaynakçadan neden yararlanırız?

Kaynakça, bibliyografya ya da bibliyografik künye, eser hazırlanırken başka eserlerden yararlanılınca, eserin sonunda belirtilmesidir. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.