Besi Danasi gunde kac kilo yem yer?

İçindekiler:

  1. Besi Danasi gunde kac kilo yem yer?
  2. Besi hayvancılığı Nedir Nasıl Yapılır?
  3. Besi danası nasıl beslenmeli?
  4. Açık besi ahırı nasıl olmalı?
  5. Besi hayvanı ne yer?
  6. Besi yeminin içinde neler var?
  7. Besi hayvancılığı Nedir özellikleri?
  8. 6 aylık dana kaç kilo gelir?
  9. Hayvan başı kaç metrekare?
  10. Besi süresi ne kadar?
  11. Iyi bir dana nasıl beslenir?
  12. Hayvan yeminde neler var?
  13. Buzağı büyütme yeminin içinde ne var?
  14. 2 yıllık süt ve besi hayvancılığı ne iş yapar?
  15. Besi hayvancılığı neden yapılır?

Besi Danasi gunde kac kilo yem yer?

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5'i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir. Yemlemede Dikkat Edilecek Hususlar: 1.Besicilikte enerji seviyesi yüksek yemlerden daha iyi sonuç alınmaktadır.

Besi hayvancılığı Nedir Nasıl Yapılır?

Besi hayvancılığı, büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin içerisinde yürütülen farklı bir üretim koludur. Büyükbaş hayvanların özellikle sığır türünün ahırlarda bakılması sonucu ortaya çıkan hayvancılık çeşididir. Ahırda bakılan bu hayvanlara aynı zamanda ıslah uygulaması yapılmaktadır.

Besi danası nasıl beslenmeli?

İşletmeye yeni gelmiş hayvanların yemliklerinde 1. gün orta kaliteli ve sınırlı miktarda kuru ot bulundurulmalıdır. Kuru ot ile 1 kg'a kadar kesif yem de konabilir. 2. gün aynı yemlemeye devam edilebilir. 3. günde kesif yem miktarı 2 kg'a çıkarılabilir.

Açık besi ahırı nasıl olmalı?

Açık besi yerinin seçiminde önemli olan tarıma elverişli olmayan arazinin güney veya güney doğuya bakması, sert zeminli, engebeli, toprak geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Arazi soğuk ve sert rüzgarlara karşı korumalı olmalıdır.

Besi hayvanı ne yer?

Pratik olarak besi başında % 70 kaba , % 30 kesif yem, daha sonraları % 30 kaba, % 70 kesif yem, semirtme döneminde % 10-15 kaba, %85-90 kesif yem verilmesi gerekir. Yaş pancar posası kullanılıyorsa canlı ağırlığın % 5'ini geçmemelidir.

Besi yeminin içinde neler var?

Temel Özellikleri: İşletmelerde bulunan arpa, mısır gibi tahılların verildiği yoğun besideki danaların eksik kalan besin madde gereksinimlerini karşılamak üzere hazırlanmıştır. Protein bakımından zengin olan bu yem, vitaminleri ve minareleri de yoğun şekilde içerir.

Besi hayvancılığı Nedir özellikleri?

Besi hayvancılığı, ahırlarda ıslah edilen ve cinsleri iyi olan hayvanlar kullanılarak yapılan bir hayvancılık türüdür. Öncelikli amaç hayvanlarda et ve süt verimi sağlamaktır. Bunun için hayvanlara kaliteli hizmet yapılmakta ve kaliteli yem verilmektedir.

6 aylık dana kaç kilo gelir?

Yaşları 6 ay ile 10 ay arasında olacak. Cinsiyeti erkek, canlı ağırlığı asgari 180 kilogram, azami 270 kilogram olacak.Hayvanlar kendi ırk özelliklerini taşıyacak ve herhangi bir fiziki kusur (ayak, göz, kulak, kuyruk vb. kısımlarında) bulunmayacak.

Hayvan başı kaç metrekare?

HAYVAN BAŞINA DÜŞEN ALANIN HESAP EDİLMESİ 1- Gölgelikli, tabii zeminli açıkta besi yerleri için gölgelikli alan dahil hayvan başına 12 m2'dir. 2- Sundurmalı, tabii zeminli açıkta besi yerleri için hayvan başına sundurma altı 2 m2, padok 10 m2'dir.

Besi süresi ne kadar?

Besi hayvanı 120 günden daha az sürede taze yem veya kesif yemle besleniyorsa, buna kısa süreli besi denir. Besleme süresi 120-220 gün arasında olursa buna orta süreli besi denir. Besleme süresi 220 günü geçerse buna da uzun süreli besi denir.

Iyi bir dana nasıl beslenir?

Kesif yem yanında, kaliteli kuru ot, kuru yonca da yedirmelidir. Kesif yem günde yarım ile iki kilo arasında verilebilir. İster merada, ister ahırda beslensin, danalara mineral madde ve tuz vermek şarttır. Mineral karması verilebilir ya da önlerine içerisinde bir çok mineral ihtiva eden yalama taşı konabilir.

Hayvan yeminde neler var?

Hayvan yemi üretiminde kullanılan maddeler:
  • Nişasta Sanayi yan ürünleri; Mısır Küspesi, Mısır Glüteni, Messarasyon suyu.
  • Değirmencilik yan ürünleri; Kepek, Razmol, Bonkalite, Buğday elekaltı
  • Şeker sanayi yan ürünleri; Melas, Pancar posası peleti.
  • Yağ Sanayi yan ürünleri; Yağ, melas, küspe.
Daha fazla öğe...

Buzağı büyütme yeminin içinde ne var?

TRAKYEM buzağı büyütme yemi buzağıların 3. aydan itibaren 6. ayın sonuna kadar beslenmesinde kullanılır....Analitik Değerler.
Ham Protein (%)17
Ham Kül (%)10
Sodyum (%)0,25
Ham Yağ (%)2 - 3,5
Vitamin A IU/Kg15.000
3 satır daha

2 yıllık süt ve besi hayvancılığı ne iş yapar?

Süt ve Besi Hayvancılığı bölümü mezunu bireyler hayatları içerisinde veteriner hekimlere yardımcılık, hayvanların bakım ve beslenmesini sağlamak, hayvan hastalıklarına karşı önlem almak ve önlemek, hayvanlardan elde edilen süt ve süt ürünlerinin pazarlanması sağlamak başlıca görevleri arasındadır.

Besi hayvancılığı neden yapılır?

Besi hayvancılığı, ahırlarda ıslah edilen ve cinsleri iyi olan hayvanlar kullanılarak yapılan bir hayvancılık türüdür. Öncelikli amaç hayvanlarda et ve süt verimi sağlamaktır. Bunun için hayvanlara kaliteli hizmet yapılmakta ve kaliteli yem verilmektedir.