Memura sicil affı ne zaman çıkacak?

İçindekiler:

  1. Memura sicil affı ne zaman çıkacak?
  2. 5525 sayılı kanun nedir?
  3. Disiplin affı ne zaman çıktı?
  4. Kredi sicil affı ne oldu?
  5. Kademe ilerlemesini kim verir?
  6. Memura kaç gün içinde soruşturma açılması gerekiyor?
  7. Kademe ilerlemesi durdurulması cezasını kim verir?
  8. Disiplin cezası ne zaman silinir?

Memura sicil affı ne zaman çıkacak?

Memurların, ile tarihleri arasında aldıkları disiplin cezaları, bütün sonuçları ile birlikte affedilecek. Af, türban takma, irticai faaliyet, eyleme katılma gibi suçlardan verilen sürgün ve kınama cezası alan memurları kapsayacak.

5525 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 - Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmî ihale ve alım ...

Disiplin affı ne zaman çıktı?

KAMU YARARI VE DİSİPLİN CEZALARININ AFFI 1982 Anayasası'nın kabulünden, günümüze kadar geçen süre içerisinde memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affına ilişkin üç kanun çıkarılmıştır (1985 tarihli, 3249 sayılı Kanun; 1992 tarihli, 3817 sayılı Kanun; 1999 tarihli 4455 sayılı Kanun).

Kredi sicil affı ne oldu?

Daha önce de gündeme gelen kredi sicil affı 2020 torba yasasıyla beraber milyonlarca kişinin yüzünün gülmesini sağladı. ... Anapara veya taksit ödeme tarihi tarihinden önce olan, ancak ödemelerini geciktiren gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinde tutulan kayıtları temizlenecek.

Kademe ilerlemesini kim verir?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası Disiplin Kurulu Kararı alındıktan sonra Banka mevzuatına göre atamaya yetkili merciler (Yetkisine göre Müdürler Kurulu veya Genel Müdür) tarafından verilir.

Memura kaç gün içinde soruşturma açılması gerekiyor?

(2) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hâllerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna on beş gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren otuz gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.

Kademe ilerlemesi durdurulması cezasını kim verir?

Madde 5 - Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları 6. maddede belirtilen Disiplin Amirleri tarafından verilir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası Disiplin Kurulu Kararı alındıktan sonra Banka mevzuatına göre atamaya yetkili merciler (Yetkisine göre Müdürler Kurulu veya Genel Müdür) tarafından verilir.

Disiplin cezası ne zaman silinir?

Uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaların uygulanmasından 10 sene, sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının silinmesini isteyebilir.