Süt saca iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Süt saca iyi gelir mi?
  2. Saça süt maskesi nasıl yapılır?
  3. Saçı sütle yıkamak ne işe yarar?
  4. Saç maskesine ne konur?

Süt saca iyi gelir mi?

Süt, yüksek protein içeriği ile vücuda olduğu kadar saça da bir hayli faydalı. Saçların güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Sodyum, kalsiyum, potasyum ve B12 vitaminleri yönünden de zengin olan süt, saçları dış etmenlerden koruyor ve güçlendiriyor. Ayrıca saçları nemlendiriyor ve yumuşatıyor.

Saça süt maskesi nasıl yapılır?

Sütü bir sprey şişesine boşaltarak saçınıza sıkıp 1 saat bekleyebileceğiniz gibi nemlendirme ağırlıklı bir bakım yapmak için 1 çay bardağına yakın süte 1 tatlı kaşığı bal ekleyip saçınıza sürüp de bekleyebilirsiniz. Daha sonra ise saçınızı şampuanlayarak sütten arındırabilirsiniz.

Saçı sütle yıkamak ne işe yarar?

Sütün saça olan faydaları saymakla bitmez. Sütte saçların hızlı bir şekilde uzaması için gerekli olan kalsiyum ve protein gibi tüm temel mineraller mevcuttur. Süt ayrıca saçlar için harika da bir nemlendiricidir, kuru ve yıpranmış saçları onarır, saç foliküllerini güçlendirir.

Saç maskesine ne konur?

İnce ve Seyrek Saçlar İçin Maske tarifi I: 2 yumurta sarısı, 2 olgun muz, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan saç kremi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen püre haline gelinceye kadar iyice karıştır. Karışımı saçlarına iyice yedir, 20-30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durula.