Sevmek Aşık olmak günah mı?

İçindekiler:

  1. Sevmek Aşık olmak günah mı?
  2. Evliyken başka birine aşık olmak günah mı?
  3. Sevgili olmak zina yapmak mıdır?
  4. Düşünce zinası ne demektir?
  5. Dinimizde neler zinaya girer?

Sevmek Aşık olmak günah mı?

Aşık olmak günah değildir. Bildiğiniz gibi, aşk, nefsanî olan duygusallıktan ziyade, kalbî olan aşırı sevginin adıdır. Ancak mukaddes şeyleri feda edecek kadar tapar gibi sevmek doğru değildir. ... Bir hadiste, bir kadına aşık olup onu gizleyen ve kimseye söylemeden ölen birinin şehit olacağı ifade edilir.

Evliyken başka birine aşık olmak günah mı?

Evli olan bir kadına ya da erkeğe seni seviyorum şeklinde bir şeyi ihsas ettirmek dinen haramdır. Mevcut olan yuvayı bozmak demektir. Din bunu kabul etmez.

Sevgili olmak zina yapmak mıdır?

Aldığımız yanıtlardan ortaya çıkan sonuç şöyle: Birbirine dokunarak kurulan ilişki, cinsellik içeren görüşme ve hareketler zina değil. Ancak zinaya giden hareketler. Bu hareketlerin beşinci ayında işin zinaya gitmeyeceğini kimse bilemez. Bu nedenle haram.

Düşünce zinası ne demektir?

Fert de zina eder." (Ramuzül Ehadis) Göz zinası veya düşünce zinası tabirleri, zinaya sebeb olan durumlar için kullanılır. Haramın mukaddemesi haram, vacibin mukaddemesi de vacibdir. Bunun gibi zinanın mukaddemesi de bir nevi zina gibi tabir edilmiştir. Göz zinası, gayrimeşru cinsel ilişki gibi değildir.

Dinimizde neler zinaya girer?

Gözlerin zinası bakmak, Kulakların zinası dinlemek, Dilin zinası konuşmak, Elin zinası tutmak, Ayakların zinası yürümektir. ... İsra Suresi 32. ayette zikredilen "Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." ayetinde zinadan uzak durmamız gerektiğine değinilmiştir.