Ardıç yağı kremi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ardıç yağı kremi ne işe yarar?
  2. Ardıç yağı nasıl Çikarilir?
  3. Ardıç yağı romatizmaya iyi gelir mi?
  4. Ardıç Özlü Krem Nasıl Kullanılır?
  5. Ardıç katranı yağı ne için kullanılır?

Ardıç yağı kremi ne işe yarar?

Ardıç yağı kremi bel ve boyun fıtıkları, romatizma, kas ve eklem ağrıları için çok etkili bir üründür. Yaraların hızla iyileşmesi için kullanılan yardımcı bir kremdir. Enfeksiyon riskini azaltır, deri hastalıklarından olan egzama ve akne tedavisinde yardımcı olur.

Ardıç yağı nasıl Çikarilir?

Bu yağ çeşidini evde yapmak pek olası değildir. Bunun sebebi ise ardıç yağının destilasyon işlemi ile yapılmasıdır. Olgunlaşmış olan ardıç kozalakları su buharları ile damıtıldıktan sonra uçucu yağ meydana gelir. Elde edilen ardıç yağı, genellikle renksiz ve soft bir renktedir.

Ardıç yağı romatizmaya iyi gelir mi?

Alternatif ve geleneksel tıp tedavisinde oldukça fazla kullanılan ardıç yağı, iç organların toksinlerden arınması, romatizma ve cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Ardıç Özlü Krem Nasıl Kullanılır?

Yatmadan önce ardıç yağı kremi ile boyun, bilek ve göğsünüze hafif bir masaj yaparak kullanılır. Cildi sıkılaştırır. Kırışıklıkların oluşmasını engeller. Ardıç yağı kremi, vücutta meydana gelen burkulma, ezilme ve incinme gibi sorunlarda da kullanılır.

Ardıç katranı yağı ne için kullanılır?

Ağrı kesici etkisi nedeniyle sadece romatizmal rahatsızlıklara değil sinüzit ve buna bağlı oluşan baş ağrılarına da iyi geliyor. Antiseptik özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarına sebep olan iltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor.