Arama ve kurtarma teknisyeni nedir?

İçindekiler:

  1. Arama ve kurtarma teknisyeni nedir?
  2. Kamu sektörüne Arama Kurtarma teknisyeni alımlarında kaç yaş şartı aranmaktadır?
  3. AFAD gönüllüleri ne kadar maaş alıyor?
  4. Kamu sektöründe Arama Kurtarma Teknisyeni alımlarında cinsiyete göre boy kriterleri nedir?
  5. AFAD görevlisi nasıl olunur?
  6. AFAD gönüllüsü sertifikası nasıl alınır?

Arama ve kurtarma teknisyeni nedir?

Savaşta, afetlerde, büyük yangınlarda ve önemli kazalarda; arama, kurtarma, acil ilk yardım ve sosyal yardım hizmetlerini yürütme bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.

Kamu sektörüne Arama Kurtarma teknisyeni alımlarında kaç yaş şartı aranmaktadır?

Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna atanacakların başvuru tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almamış olmaları ve sınav ilanında duyurulacak olan boy ve kilo koşulları ile Başkanlıkça belirlenecek diğer şartları taşımaları şarttır.

AFAD gönüllüleri ne kadar maaş alıyor?

Derneğimiz bu kapsamda tamamen gönüllülük esası ile çalışmalarını yürütür ve Derneğin çalışma veya faaliyetleri için herhangi bir ücret ödemez. Yani gönüllülerimize maaş veya ücret ödemiyoruz.

Kamu sektöründe Arama Kurtarma Teknisyeni alımlarında cinsiyete göre boy kriterleri nedir?

2- İlanda, bölümler tek tek sayılacak, yaş şartı 30 olarak aranacak, sürücü belgesi sahibi olma şartı aranacak, boy ve kilo olarak ise "tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre, kadınlarda ise en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda ...

AFAD görevlisi nasıl olunur?

AFAD gönüllüsü olmak isteyen birçok vatandaş bulunuyor. AFAD ekibiyle birlikte çalışmak isteyenlerin bireysel başvurular yapması gerekir. E-devlet sisteminde yer alan AFAD başlığı, başvuru yapılacak bir alandır. Kişiler kendine ait olan e-devlet şifreleriyle giriş yaparak, gerekli olan başvurularını kolayca yapabilir.

AFAD gönüllüsü sertifikası nasıl alınır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.