Kaşar peynirinin küfü yenir mi?

İçindekiler:

  1. Kaşar peynirinin küfü yenir mi?
  2. Az küflenmiş kaşar yenir mi?
  3. Kaşar peyniri dondurucuya konur mu?
  4. Peynirin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Kaşar peynirinin küfü yenir mi?

Kabuklu peynirler arasında en çok öne çıkan peynir eski kaşar peyniridir. Eski kaşar peynirinin küfünü sildikten sonra ve en üstte kalan çok kirli kısmını kestikten sonra geri kalan kabuğu yemeye bayılanlar vardır. Gerçekten de eski kaşarın kabuğu inanılmaz lezzetlidir ve çerez gibi tüketilebilir.

Az küflenmiş kaşar yenir mi?

Elbette; güvenli satıcılardan almak kaydıyla, özellikle "küflü" olarak satılan peynirleri tüketmekte sağlık açısından bir sakınca yoktur.

Kaşar peyniri dondurucuya konur mu?

Keçi, lor peyniri gibi yumuşak peynirleri dondurucudan aldığınız zaman taneli olur. Çedar veya kaşar peyniri gibi sert peynirler ise derin dondurucuda saklanabilir ama yine de dondurucudan çıkardıktan sonra peynirleriniz solgun olabilir. Hemen hemen tüm süt ürünleri dondurucu dostu değildir.

Peynirin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Peynirin kendi renginden farklı bir renge dönüşmesi, bozulma sürecinin başladığını gösterir. Açıkta kalan peynir ilk olarak sarımsı bir renk almaya başlar ve yapısında da bozulmalar görülür. Yumuşak yapılı bir peynir açıkta kaldığında sertleşir ve lezzetini yitirmeye başlar.