Brufen nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Brufen nedir ne için kullanılır?
  2. İbuprofen tablet ne işe yarar?
  3. Brufen günde kaç kez içilir?
  4. Brufen 600 mg kac yas kullanılır?
  5. Brufen 800 mg nasıl kullanılır?

Brufen nedir ne için kullanılır?

BRUFEN®, 20 ve 30 film tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir. Her bir film tablet 400 mg ibuprofen içerir. BRUFEN®'in etkin maddesi olan ibuprofen, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ağrı kesici bir ilaç grubuna aittir.

İbuprofen tablet ne işe yarar?

İbuprofen, bir non steroidal antienflamatuar ilaç etken maddesidir. Artrit, primer dismenore, grip semptomlarını azaltmak için ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Brufen günde kaç kez içilir?

Normal günlük doz bölünmüş dozlar halinde günde 1200-1800 mg'dır. Doktorunuz hastalığınızın belirtilerine göre günlük dozunuzu arttırabilir. Fakat bölünmüş dozlar halinde verilen günlük doz 2400 mg'ı geçmemelidir.

Brufen 600 mg kac yas kullanılır?

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı: BRUFEN'in tablet formlarının 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. 12 yaşından küçük çocuklar için aynı etkin maddeyi içeren likit formların (şurup, süspansiyon gibi) kullanılması tavsiye edilir.

Brufen 800 mg nasıl kullanılır?

Günlük tek doz olarak, tercihen yatmadan önce, 2 tablet (800mg'lık 2 tablet ile toplam 1600 mg olarak) alınması önerilir. Şiddetli veya akut vakalarda toplam günlük doz, ikiye bölünmüş olarak 3 tablete (2400 mg'a) çıkarılabilir.