Sulh Ceza Mahkemesi itiraz dilekçesi nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Sulh Ceza Mahkemesi itiraz dilekçesi nasıl verilir?
  2. Başka şehirde mahkemem var ne yapmalıyım?
  3. Sulh ceza tutuklamaya itiraz nereye yapılır?
  4. Cmk'ya göre özel tutuklama nedenleri nelerdir?
  5. Dava dilekçesi kaç nüsha verilir?
  6. Dava dilekçesinin her sayfası imzalanır mı?

Sulh Ceza Mahkemesi itiraz dilekçesi nasıl verilir?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Başka şehirde mahkemem var ne yapmalıyım?

Eğer davanın görüldüğü yer sizin bulunduğunuz yerden farklı ise muhabere yoluyla başka ildeki mahkemeye dilekçe göndermek gerekir. Muhabere kanalıyla bulunduğunuz yerden başka şehirdeki mahkemeye dilekçe gönderip dava açabilirsiniz.

Sulh ceza tutuklamaya itiraz nereye yapılır?

Tutuklamaya itiraz dilekçesini veya beyanı, kararı veren hakim veya mahkemeye verilir. Kararına itiraz edilen hakim veya mahkeme, itirazı yerinde görürse tutuklama kararımı düzeltir, yerinde görmezse en çok üç gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mercie gönderir (m. 268, II).

Cmk'ya göre özel tutuklama nedenleri nelerdir?

1412 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinde yer alan tutuklama nedenleri dışında maddede, şüpheli ve sanığın saklanması, kamu düzeninin suçun neden olduğu ve olabileceği ağır zararlardan korunması, şüpheli veya sanığın kendilerine karşı gelişebilecek hukuka aykırı tepkilerden korunması, suça son verilmesi, suçun ...

Dava dilekçesi kaç nüsha verilir?

Dava dilekçesi ve deliller 3 nüsha olarak hazırlanmalıdır. 2 nüshası mahkemeye verilmek için 1 nüshası da kendiniz için olmalı. Mahkemeye verilecek 2 nüsha da imzalı olmalıdır.

Dava dilekçesinin her sayfası imzalanır mı?

Dilekçeler bilgisayarda hazırlanmalı bu mümkün değilse dava dilekçeleri okunaklı bir şekilde mürekkepli bir kalem ile çizgisiz beyaz kağıdın tek yüzüne yazılmalıdır. Dava dilekçesi hazırlanırken yazım kurallarına dikkat edilmeli dava dosyasının her kağıdına mutlaka imza atılmalıdır.