Yetişkinlerde kekemelik için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde kekemelik için hangi doktora gidilir?
  2. Konuşurken zorlanma neden olur?
  3. Kekemelik olan çocuğu hangi doktora gidilmeli?
  4. Konuşma bozukluğu türleri nelerdir?
  5. Kekemelik hastalığına hangi bölüm bakar?

Yetişkinlerde kekemelik için hangi doktora gidilir?

Kekemelik genellikle, ses, konuşma ve dil bozukluğu olan bireyleri test etmek ve tedavi etmek için eğitilmiş bir sağlık profesyoneli olan dil konuşma terapisti ya da çocuk psikiyatrisi uzmanı tarafından teşhis edilir.

Konuşurken zorlanma neden olur?

Konuşmada rol alan yapılardaki bozukluklar, yarık damak, diş problemleri, nörolojik problemler, işitme kaybı gibi fiziksel sebeplerle beraber, serebral palsi, zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozuklukları, down sendromu gibi gelişimsel ve genetik bozukluklar da dil ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir.

Kekemelik olan çocuğu hangi doktora gidilmeli?

Çocuğunuzun konuşurken yaşadığı takılmaların kekemelikle ilgili olup olmadığını öncelikle çocuk doktorunuz kontrol etmeli. Şayet çocuğunuzun yaşadığı sorun kekemelik ise çocuk doktorunuz sizi çocuk psikoloğu ve gerekirse çocuk psikiyatri kliniğine yönlendirecektir.

Konuşma bozukluğu türleri nelerdir?

Konuşma Bozukluğunun Türleri
  • Artikülasyon (sesletim- eklemleme bozukluğu)
  • Kekemelik.
  • Ses bozukluğu.
  • Motor konuşma bozukluğu (dizarti, apraksi)

Kekemelik hastalığına hangi bölüm bakar?

Kekemelik ile ilgili hangi doktora gidilmeli sorusunun yanıtı, öncelikle bir çocuk hastalıkları uzmanının görmesi ve onun uygun görmesi durumunda çocuk psikoloğu ve gerekirse çocuk psikiyatri kliniğine gitmesi uygun olacaktır.