Keten tohumu saça nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Keten tohumu saça nasıl uygulanır?
  2. Keten tohumu saçı gürleştirir mi?
  3. Keten tohumu cilde iyi gelir mi?
  4. Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?
  5. Keten tohumu yüze nasıl kullanılır?

Keten tohumu saça nasıl uygulanır?

1 yemek kaşığı keten tohumunu ve 2 bardak suyu kaynayıp jöle kıvamına geliceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın (unutmayın fazla kaynamasın zaten soğuyunca katı oluyor.) Ardından 3-4 damla kayısı çekirdeği yağı (1 çay kaşığı) saçınıza sürün, 2-3 saat bekletin zamanınız yoksa en az 1 saat bekletin.

Keten tohumu saçı gürleştirir mi?

Saçların Daha Hızlı Uzamasına Yardımcı Olur. Keten tohumu yağının saça olan bir diğer faydası ise saçların uzama hızını arttırmasıdır. Saç bakımında doğru ürünlerin tercih edilmesi demek, saçların daha güzel ve düz görünmesini başarmanın yanında daha kısa sürede uzamasını sağlamak anlamına da gelir.

Keten tohumu cilde iyi gelir mi?

Keten tohumu maskesinin faydaları Keten tohumu, cilt lekerini yok eder, cildinize mükemmel ve parlak bir ışıltı katar. Aynı zamanda cildi derinlenmesine nemlendirir ve kırışıklıkları önler. Aloe vera da cilt lekeleri için harika bir üründür.

Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten tohumu tüketmenin en iyi yolu filizlenmiş formda tüketmektir. Tohumları ıslatmak ve daha sonra filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve ayrıca mineral emilimini arttırır. Tohumlar ılık suda 10 dakika veya soğuk suda 2 saat bekletilebilir. Tohumlar sabah mısır gevreğine eklenerek tüketilebilir.

Keten tohumu yüze nasıl kullanılır?

Keten tohumlarını bir kaseye alın ve istediğiniz kıvamı elde edene kadar azar azar aloe vera jeli ekleyin. Karışımı temizlenmiş cildinize kalın bir tabaka halinde uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra güzelce yıkayın. En iyi sonuç için haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz.