KPSS B grubu hangi derslerden sorumlu?

İçindekiler:

  1. KPSS B grubu hangi derslerden sorumlu?
  2. KPSS B grubu hangi dersten kaç soru çıkıyor?
  3. KPSS B grubu lisans kaç soru?
  4. KPSS B grubu memurluk nedir?

KPSS B grubu hangi derslerden sorumlu?

KPSS B GRUBU KONULARI NELERDİR? Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur. Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır.

KPSS B grubu hangi dersten kaç soru çıkıyor?

KPSS'de Hangi Dersten Kaç Soru Var? olmak üzere genel yetenek bölümünde 60 soru, genel kültür bölümünde 60 soru, toplam 120 soru bulunmaktadır. Ayrıca sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

KPSS B grubu lisans kaç soru?

KPSS'de Kaç Soru Var? KPSS Lisansta 60 genel yetenek, 60 genel kültür olmak üzere toplam 120 soru çıkmaktadır. 120 soru için adaylara verilen süre ise 130 dakikadır. Gerçek sınavdan önce bol bol KPSS denemesi çözerek süreyi efektif kullanmayı öğrenebilirsiniz.

KPSS B grubu memurluk nedir?

KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.