En etkili olumlama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. En etkili olumlama nasıl yapılır?
  2. Olumlamalar neden işe yaramıyor?
  3. Olumlamalar nasıl olur?
  4. Zihin olumlama nedir?
  5. Toksik olumlama nedir?
  6. Olumlama cümleleri ne işe yarar?
  7. Toksik pozitiflik nedir?
  8. Shifting olumlama nedir?

En etkili olumlama nasıl yapılır?

Olumlamaları nasıl ve ne zaman uygulayabilirim?
  1. Olumlama rutinini günde en az iki kez yapın.
  2. Sabahları başlayın, özellikle uyandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede. Bu rutin, güne pozitif bir başlangıç yapmanızı sağlar. ...
  3. İkinci rutinini uyumadan hemen önce yap. ...
  4. Olumlamaları birden fazla kez tekrar edin.

Olumlamalar neden işe yaramıyor?

Olumlamaların işe yaramamasının çok basit bir açıklaması var. O da bilinçli zihinle yapılıyor olması. Bu şu demek; bilinçli zihninizle ifade ettikleriniz eğer bilinçaltınızla uyumlu değilse, bilinçaltına ulaşamadan kritik zihne çarpıp dönüyor. Kritik zihni de bilinçaltının kapısındaki bodyguard gibi düşünebilirsiniz.

Olumlamalar nasıl olur?

Olumlama nasıl yapılır? önemli olan tek şey niyetinizi isterken kalbinize odaklanın ve ağzınızdan çıkan her kelimeyi kalbinizle paralel olarak hareket ettirin. Her eyleminizi gerçekleştirirken olumlama yapabilirsiniz. İşe giderken, çalışırken, temizlik yaparken, yemek yaparken, yürürken veya koşarken bile...

Zihin olumlama nedir?

Olumlamalar beynimizi hedeflediğimiz yönde yeniden programlamak için kullanılır. İstenilen durumu ya da hedefi pozitif şekilde yansıtan cümlelerdir. Kısa, net ve anlaması kolaydır. Olumlamaları kullanmanın nedeni içsel motivasyonumuzu arttırmak, zihni hedeflere doğru hareket etmesi için yönlendirmektir.

Toksik olumlama nedir?

Toksik olumluluk ya da toksik pozitiflik kavramı herhangi bir yıkıcı durumun yaşanması sonrasında bu yıkıcı durumun getirdiği bütün yıkıntıları görmezden gelmek ve bu görmezden gelinmenin sonrasında zoraki bir biçimde pozitif kalabilme çabasıdır.

Olumlama cümleleri ne işe yarar?

Olumlama, gerçekleşmesini ya da devam etmesini istediğiniz bir şeyi gerçekleşmiş sayıp, söz konusu pozitif imgeyi zihninize yerleştirir. Zihne kazınan bu pozitif imge ise sizin bakış açınızı kalıcı olarak şekillendirir ve olayları daha pozitif bir şekilde görmenizi, daha olumlu bir tavırla karşılamanızı sağlar.

Toksik pozitiflik nedir?

Peki toksik pozitiflik kavramı nedir? ... Toksik pozitiflik kavramı, adının da çağrıştıracağı üzere, yıkıcı bir durum yaşandığında, bu durumun getirdiği yıkıntıları görmezden gelip zoraki bir şekilde pozitif kalabilme çabası olarak adlandırılıyor.

Shifting olumlama nedir?

Olumlama shifting yaptığınız sırada gerçekleşme olasılığını artrırabilecek kendinize verdiğiniz inanç cümleleridir.