Makale de aktaran nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Makale de aktaran nasıl yazılır?
  2. Tezde aktaran nedir?
  3. Tezde ne kadar alıntı yapılır?
  4. Tezde Atif nasil yapilir?
  5. Alıntıdan alıntı yapmak ne demek?
  6. Alıntının alıntısı kaynakçada nasıl gösterilir?
  7. Tırnak içinde alıntı nasıl yapılır?

Makale de aktaran nasıl yazılır?

İkincil kaynak esas alınarak başka bir orijinal kaynağa atıf yapılırken metin içinde orijinal kaynağın yazarının ismi zikredilir ve parantez içinde ikincil kaynak makale dili Türkçe olan yazılarda "aktaran" şeklinde, İngilizce çalışmalarda "as cited in" şeklinde verilir.

Tezde aktaran nedir?

Başka bir kaynaktan alıntı yapma (İkincil Kaynaklar/ Aktaran): Bu tür alıntı ilgili kaynağa ulaşılamadığı durumlarda “aktaran” ifadesi ile yapılmaktadır.

Tezde ne kadar alıntı yapılır?

a) En çok 3 satıra kadar olan alıntılar, metnin bir parçası olarak “tırnak” içinde yazılır ve kaynak gösterimi ise parantez içerisinde gösterilir.

Tezde Atif nasil yapilir?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Alıntıdan alıntı yapmak ne demek?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur.

Alıntının alıntısı kaynakçada nasıl gösterilir?

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Tırnak içinde alıntı nasıl yapılır?

Doğrudan alıntılanan metin içerisinde var olan alıntılar ise 'tek tırnak' kullanılarak yazılır. Doğrudan alıntılanan kısım üç satırdan uzun ise (kırk kelimeden fazla ise) ayrı bir paragraf hâlinde gösterilir.