Soğuk algınlığında doktora gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Soğuk algınlığında doktora gidilir mi?
  2. Grip için hangi doktora gitmek gerekir?
  3. Balgam tedavisi için hangi doktora gitmeli?
  4. Grip olunca doktora gitmek gerekir mi?
  5. Grip ne zaman doktora gitmeli?

Soğuk algınlığında doktora gidilir mi?

Doktora gitmek şart ? Soğuk algınlığında bulgular hafiftir, ciddi boyutlarda değildir. Bu nedenle hemen doktora başvuruya gerek yoktur. Hastalık kendisini 5-7 gün içerisinde sınırlandırır.

Grip için hangi doktora gitmek gerekir?

Bağışıklık, enfeksiyon, çiçek hastalığı, dizanteri, immünite, kuşpalazı, sarılık, ishal, grip, kuduz, kabakulak, şarbon, tetanos, tifo, veba, uyuz ve zona hastalıkları enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi edilmektedir.

Balgam tedavisi için hangi doktora gitmeli?

Balgam sanıldığının aksine tükürük bezleri tarafından değil, akciğer tarafından üretilir. Sorunun başlıca kaynağı akciğer olduğundan dolayı mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir. Duruma göre doğrudan bu bölüm tarafından, gerektiğinde de endokrin uzmanları tarafından tedavi gerçekleştirilir.

Grip olunca doktora gitmek gerekir mi?

Risk grubunda olmayan bir hastada grip enfeksiyonu tablosu varsa ve ateş 3 gün içinde düşmemişse veya birkaç gün düşüp sonra tekrar yükselmişse veya hastanın genel durumu bozuluyorsa, virüsün üzerine daha ağır seyreden bakteri enfeksiyonu eklenmiş olabileceği için bir an evvel doktora başvurulmalıdır.

Grip ne zaman doktora gitmeli?

Basit soğuk algınlığı tablosunda belirtiler genellikle 10 gün içinde azalarak geçer. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı veya balgamlı öksürük 10 gün içinde tam geçmemişse bakteriyel bir enfeksiyon olasılığına karşın doktora başvurulmalıdır.