Zazaca çay ne demek?

İçindekiler:

  1. Zazaca çay ne demek?
  2. Çay ne demek TDK?
  3. Gözlük ne anlama gelir?
  4. Gözlük ne işe yarar?
  5. Kahve falında gözlük görmek ne anlama gelir?

Zazaca çay ne demek?

Halk arasında şeklindinden dolayı güllü çay olarak adlandırılır. Sri Lanka'nın güney bölgesinin zirvelerinde yetişen genç çayların en uçtaki iki yaprağı ve filizinin özenle tek tek toplanması özel üretim tekniği ile işlenerek kendine özgü topak kıvrımlı şeklini alması ile oluşur.

Çay ne demek TDK?

(I) a. 1. bit. b. Çaygillerden, nemli iklimlerde yetişen bir ağaççık (Thea chinensis). Bu yaprağın demlenmesiyle elde edilen güzel kokulu ve sarımtırak kırmızı renkli içecek: “Bize çay ikram ettiler.” -A. ...

Gözlük ne anlama gelir?

a. 1. Görme bozukluğu olan gözlerin daha iyi görmesine veya gözleri korumaya yarayan, bir çerçeveye yerleştirilmiş çift camdan oluşan araç: “Kendimi bu sarhoşluktan kurtarayım diye gözlüğümü başkasına verip kıyıya çöktüm.” -A. Erhat. 2.

Gözlük ne işe yarar?

Göz küresinin normal şekli, göz merceğinden geçen ışınların, retinaya düzgün bir şekilde odaklanmasını sağlar. ... Gözlük olarak kullandığımız mercek, göz küresinin deformasyona uğramış olan şeklinden kaynaklanan ışık sapmasını düzeltir ve ışığın yeniden doğru alana odaklanmasını sağlamış olur.

Kahve falında gözlük görmek ne anlama gelir?

Kahve falında gözlük görmek, fal sahibini sürekli takip eden birisini simgeler. ... Falda görülen gözlük sembolü, bazı kahve falı yorumcularına göre kamuda çalışanlar için müjdeli olan bir haber anlamına gelir. Kahve falında gözlüklü insan görmek iş veya eğitim alanında başarılı olacaksınız demektir.