Enerji kimlik belgesi neleri kapsıyor?

İçindekiler:

  1. Enerji kimlik belgesi neleri kapsıyor?
  2. Eski evlere enerji kimlik belgesi nereden alınır?
  3. EKB belgesi ne işe yarar?
  4. Ev Enerji Kimlik Belgesi Hangi binalar için zorunlu?
  5. Enerji kimlik belgesi ne kadara mal olur?

Enerji kimlik belgesi neleri kapsıyor?

Enerji kimlik belgesi, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerin belirtildiği belgeye deniyor.

Eski evlere enerji kimlik belgesi nereden alınır?

Bina sahipleri ve yöneticiler, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine başvurarak alabiliyor.

EKB belgesi ne işe yarar?

Enerji kimlik belgesi (EKB) hem yeni hem de mevcut binalar için düzenlenen; soğutma, ısıtma, aydınlatma, sıcak su, havalandırma gibi enerji sistemlerinin bir yıl içerisinde tükettikleri enerjiyi gösteren belgedir. ... Tüm bunlara bağlı olarak binanın performans sınıfını gösteren belgedir.

Ev Enerji Kimlik Belgesi Hangi binalar için zorunlu?

01.01.2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış olan binaların 03.05.2017 tarihine kadar ilgili kurumlara başvurarak bina enerji kimlik belgelerini almaları gerekiyor. 01.01.2011 tarihinden sonra yapılmaya başlanılan binaların da aynı şekilde mutlaka enerji kimlik belgesini almaları gerekir.

Enerji kimlik belgesi ne kadara mal olur?

Toplam fiyat ise 600 + (19x200) = 4.400 TL olacaktır. Daire başına düşen enerji kimlik belgesi fiyatı bu senaryoda 11 TL olurken, ikinci site için toplam enerji kimlik belgesi fiyatı 600x20=12.000 TL olacaktır. Daire başına düşen enerji kimlik belgesi fiyatı ise 25 TL olmaktadır.