Tutum ve yatırım Haftası nedir?

İçindekiler:

  1. Tutum ve yatırım Haftası nedir?
  2. Tutum yatırım ve Türk Malları Haftası Ne Zaman?
  3. Tutum yatırım ve Yerli Malı Haftası neden kutlanır?
  4. Yerli malı haftası nedir kısaca?

Tutum ve yatırım Haftası nedir?

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası),12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir.

Tutum yatırım ve Türk Malları Haftası Ne Zaman?

1964 senesinden beri ülkemizde her yıl kutlanan Yerli Malı Haftası ya da Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası her sene kutlanır. Yatırım yapmanın, yerli malı kullanımının ve tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

Tutum yatırım ve Yerli Malı Haftası neden kutlanır?

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir.

Yerli malı haftası nedir kısaca?

Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir. Okullarda yapılan etkinliklerde gençler yerli malı kullanımına özendirilir.