Unikameral kemik kisti nedir?

İçindekiler:

  1. Unikameral kemik kisti nedir?
  2. Kemik kisti nasıl oluşur?
  3. Kemik kisti için hangi doktora gidilir?
  4. Anevrizmal kemik kisti ne demek?
  5. Bacakta kist neden olur?
  6. Kemik adacığı ne demek?

Unikameral kemik kisti nedir?

Unikameral kemik kistleri, çocukluk çağının sık görülen, iyi huylu iskelet lezyonlarıdır. Kortikal kemiği zayıflatarak kırığa sebep olurlar. Unikameral kemik kistlerinin oluşum nedeni tam olarak açıklık kazanmamıştır. Venöz dönüş obstrüksiyonu, günümüzde en kabul gören hipotezdir.

Kemik kisti nasıl oluşur?

Bu kistlerin nasıl oluştuğu tam bilinmemekle birlikte, kemiğin hızlı büyüyen metafiz bölgesinde venöz tıkanmaya bağlı meydana geldiği sanılmaktadır. Birçok basit kemik kistinde klinik bulgu yoktur. Tesadüfen başka bir nedenle çektirilen radyografilerde tespit edilir.

Kemik kisti için hangi doktora gidilir?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Anevrizmal kemik kisti ne demek?

Anevrizmal kemik kisti, kemikte genişleme veya büyüme eğilimi gösteren iyi huylu, kan dolu bir lezyondur. Kist olarak adlandırılırken, ince bir kemik duvarı ile çevrili gerçek bir iyi huylu kemik tümörüdür.

Bacakta kist neden olur?

Baker kisti hastalıkları genellikle kıkırdak yırtıkları ve diz eklemi iltihapları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu komplikasyonlar nedeniyle eklemlerin çok fazla sürtünme olmadan yumuşak hareketler gerçekleştirmesini sağlayan kayganlaştırıcı sinovyal sıvı birikmekte ve Baker kistini oluşturmaktadır.

Kemik adacığı ne demek?

Giriş: Kemik adacığı, kanselöz kemik içerisinde yerleşim gösteren asemptomatik bir lezyondur. İskelet üzerinde birçok yerde görülebilmekle beraber nadir olarak vertebra korpuslarında gözlenir. Bu vakamızda da dev kortikal kemik adacığı L2 vertebra cisminde yerleşmiştir.