F10 tuşu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. F10 tuşu ne işe yarar?
  2. Internette F12 tuşu ne işe yarar?
  3. Scroll tuşu ne işe yarar?
  4. Scroll tuşu hangisi?
  5. Klavyede Scroll Lock tuşu nasıl kapatılır?
  6. Scroll Lock tuşu nasıl açılır?
  7. Pause tuşu ne işe yarar?

F10 tuşu ne işe yarar?

F10 Tuşu Ne İşe Yarar? Windows üzerinde çalışan programın menü çubuğunu etkinleştirir. Shift + F10 herhangi bir nesneye (ikon, dosya, klasör) sağ tıklamakla aynı işe yarar. HP ve Sony bilgisayarlarında gizlenmiş kurtarma böllümlerini açar.

Internette F12 tuşu ne işe yarar?

F12 Tuşunun Görevi Nedir Microsoft Expression Web üzerinde önizleme yapar. Firebug'ı açar. Mac OS X de kontrol panelini açar veya kapatır. Dosya menüsünden Aç komutunu çalıştırır.

Scroll tuşu ne işe yarar?

Kelime olarak “Kaydırma Kilidi” olan Scroll Lock aktif edildiğinde kaydırma tuşlarının yönlendir işlevini aktif hale getiriyordu. Yani Kaydırma Kilidi aktif hale getirildiğinde bilgisayar içinde sağa, sola, yukarı ve aşağıya gidiş yapılabiliyordu.

Scroll tuşu hangisi?

Klavye içerisinde genellikle Pause tuşunun yanında yer alan Scroll Lock tuşu,eski tip klavyelerde ayrıca aktif veya pasif olduğunu belirtmek amacıyla da LED ışığıyla birlikte kullanılıyor. Scroll Lock tuşu uzun yazılışı nedeniyle bazı klavyeler içerisinde ScLk, Slk veya ScrLk ismiyle de yer alabilmektedir.

Klavyede Scroll Lock tuşu nasıl kapatılır?

Scroll Lock açıksa, ekran klavyesinin sağ tarafındaki “ScrLk” tuşu mavi renkte görüntülenir. Kaydırma Kilidini kapatmak için “ScrLk” tuşuna tıklayın. Scroll Lock kapalı olduğunda tuş artık mavi olmamalıdır. Scroll Lock kapalı olduğunda durum çubuğundaki Scroll Lock göstergesi kaybolur.

Scroll Lock tuşu nasıl açılır?

Windows 10 için

  1. Klavyenizde Kaydırma Kilidi tuşu yoksa, bilgisayarınızda Klavyeyle Erişim >'>Başlat'a > Erişim >tıklayın.
  2. Açmak için Ekran Klavyesi düğmesine tıklayın.
  3. Ekran klavyesi ekranınızda gösterildiğinde ScrLk düğmesine tıklayın.

Pause tuşu ne işe yarar?

Pause Break veya bazen yalnızca Pause olarak gördüğümüz tuş bilgisayar üzerinde gerçekleştirilen herhangi bir işlemi durdurmak veya duraklatmak için kullanılabilir. Örneğin bilgisayarda bir oyun oynarken menüye Esc tuşuyla çıkabiliriz. Bunun yanı sıra dilersek Pause Break tuşunu kullanarak da oyunu duraklatabiliriz.