Sol bacağım uyuşuyor hangi doktora gitmeliyim?

İçindekiler:

  1. Sol bacağım uyuşuyor hangi doktora gitmeliyim?
  2. Ayak uyuşması için hangi bölüme gidilir?
  3. Ayak uyuşması neden olur hangi doktora gidilir?
  4. Hangi vitamin eksikliği uyuşma yapar?
  5. Sırtta yanma için hangi doktora gidilir?

Sol bacağım uyuşuyor hangi doktora gitmeliyim?

Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.

Ayak uyuşması için hangi bölüme gidilir?

Vücutta gerçekleşen uyuşmalara nöroloji bilimi bakmaktadır. Tedavi eden kişiler ise Nörologlardır. Herhangi bir uyuşma olayında mutlaka Nöroloji doktorlarından randevu alınmalıdır.

Ayak uyuşması neden olur hangi doktora gidilir?

Sinirlerde bir tür hasar ya da kan dolaşımında bir sorun olması söz konusudur. Ayaklarda bir türlü geçmeyen uyuşmalar ayakta durmakta, yürümekte ya da araba sürmekte zorlanmalara yol açar. Uzun süren ayak uyuşmaları dikkate alınmalı ve mutlaka bir nöroloji veya iç hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

Hangi vitamin eksikliği uyuşma yapar?

B12 eksikliğine bağlı olarak sinir hücrelerinin fonksiyonları da bozulur. Bu durumda kişi, hissizlik, karıncalanma ve ağrı gibi şikayetlerden yakınır.

Sırtta yanma için hangi doktora gidilir?

Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.