Balon sinoplasti ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Balon sinoplasti ameliyatı nedir?
  2. Sinüs ameliyatı nasıl yapılıyor?
  3. Sinüsler nasıl alınır?
  4. Açık septoplasti nedir?
  5. Sinüzit ameliyatı kaç gün yatılır?
  6. Sinüzit alınır mı?
  7. Septoplasti neden olur?
  8. Sinüzit ameliyatına nasıl karar verilir?
  9. Sinüzit kendiliğinden geçer mi?

Balon sinoplasti ameliyatı nedir?

Balon sinoplasti olarak adlandırılan tekniğin prensibi sinüslerin tıkalı ya da daralmış boşalma kanallarının herhangi bir doku kesip çıkartmadan sadece balon yardımı ile genişletilmesi yolu ile havalanma ve drenaj fonksiyonlarının tekrar sağlanmasıdır.

Sinüs ameliyatı nasıl yapılıyor?

Sinüzit ameliyatı genel anestezi altında burun içinden endoskopik kamera sistemi ile yapılır. Dışarıdan herhangi bir kesi yapılmaz ve iz kalmaz. Burun içindeki enfekte dokular, polipler, kistler temizlenir ve sinüslerin buruna açılan sinüs kanalları genişletilerek drenaj yolları açılmış olur.

Sinüsler nasıl alınır?

Yöntem kısaca şöyle uygulanıyor: Başımızın içindeki üç büyük sinüse girilir ve bir kılavuz tel yerleştirilir. Telin etrafına sarılı balon katateri, sinüse girdikten sonra şişirilir. Balon açılınca sinüsün ağızlarına basınç uygulanarak tıkanıklık giderilir. Bu yöntem lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir.

Açık septoplasti nedir?

Açık septoplasti nedir? Kıkırdak ve kemik eğriliğinin, burun çatısının tam altında veya septumun ucuna doğru uzandığı ve klasik ameliyat metodu ile düzeltilemeyen bu tür vakalarda açık teknik septoplasti denilen ameliyat metodu ile kullanır. Bu teknikte burnun dışından kesi işlemi yapılarak ameliyata başlanır.

Sinüzit ameliyatı kaç gün yatılır?

Bu süreçte sık kontrol ve burun içi pansumanları sağlıklı bir iyileşme için çok önemlidir. Ameliyat sonrası 7-10 gün istirahat önerilir.

Sinüzit alınır mı?

Cerrahi dışı yöntemlerin fayda sağlamadığı ve yaşanılan şikayetlerin giderilemediği durumlarda cerrahi yöntemlere başvurulmaktadır. Özellikle sinüslerin havalanma kanallarının tıkalı olduğu durumlarda sinüzit ameliyatı gerçekleştirilmektedir.

Septoplasti neden olur?

Septoplasti; burun içindeki kıkırdakta doğuştan ya da sonradan meydana gelen eğriliğin giderilmesi için yapılan bir cerrahi işlemdir. Her burun eğriliği cerrahi işlem gerektirmeyebilir. Fakat burundaki bu eğrilik solunum güçlüğüne yol açıyorsa mutlaka düzeltilmelidir.

Sinüzit ameliyatına nasıl karar verilir?

KBB Uzmanı, sinüzit tedavisinde ameliyat seçeneğinin şu durumlarda öne çıkabileceğini aktarıyor: “Hastanın kronikleşmiş bir sinüziti varsa ve tomografi ile bu tespit edilirse, polip, konka hipertrofisi gibi sinüsleri tıkayan mekanik sebepler ve sinüslerde ileri derecede enfeksiyon varsa cerrahi kararı verilir.

Sinüzit kendiliğinden geçer mi?

Halk arasında kesin tedavisi olmadığı söylenen kronik sinüzitin tedavisi imkansız değildir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can “Düne kadar sinüs fizyolojisinin tam bilinmemesi ve sinüs anatomisinin tanınmamasından dolayı uzun yıllar boyunca kronik sinüzit tedavisinde çok başarılı olunamamıştır.