Teknik analizde bar nedir?

İçindekiler:

  1. Teknik analizde bar nedir?
  2. Borsada yeşil çizgi ne demek?
  3. Borsada bir mum ne demek?
  4. Borsada kırmızı çizgi ne demek?
  5. 7 mumluk dönem ne demek?
  6. Borsa grafiklerinde mum nedir?
  7. Yükseliş trendi nasıl anlaşılır?

Teknik analizde bar nedir?

Bar grafik, teknik analizlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu grafik türünde çubuğun zirve noktası, hissenin gün boyunca ulaştığı en yüksek fiyatı göstermektedir. Çubuğun en alt noktası ise hissenin gün boyuncaki en düşük fiyatını gösterir. Çubuğun uzaması, fiyat oynaklığının arttığını gösterir.

Borsada yeşil çizgi ne demek?

Fare imlecini takip eden kesik çizgi sayesinde fiyat ölçeğindeki fiyatı görebilirsiniz. Fiyat yönü: Eğer dikdörtgen mum yeşil renkte ise, fiyat açılışa göre yükselmiş, kırmızı ise düşmüş demektir. Değişim Yüzdesi: Açılış ve kapanış fiyatları arasındaki fiyat değişimini yüzde oranında gösterir.

Borsada bir mum ne demek?

Her bir mum çubuğu, belirlediğiniz belirli bir zaman diliminde bir hisse senedinin açık, yakın, yüksek ve düşük fiyatlarını gösterebilir.

Borsada kırmızı çizgi ne demek?

Fiyat yönü: Eğer dikdörtgen mum yeşil renkte ise, fiyat yükselmiş, kırmızı ise fiyat düşmüş demektir.

7 mumluk dönem ne demek?

Örneğin aralığın 60 dakika olduğu bir formasyonu inceliyorsanız 7 mumluk tahmin dönemi 7 işlem saatini ifade eder. (Hesaplama: 60 Dakika x 7 Mum = 7 işlem saati) Buna göre tanımlama zamanından sonraki işlem geçen 7 saatlik dönem içerisinde hedef fiyata ulaşılması beklenmektedir.

Borsa grafiklerinde mum nedir?

Bir değer varlığının, belirli zaman dilimi içinde en düşük, en yüksek, açılış ve kapanış fiyatlarını gösteren grafik modeline mum grafiği denir. Her bir mum çubuğu, zaman aralığında varlığın fiyatına dair birden fazla bilgi sunduğu için doğru okunduğunda güncel trend hakkında da fikir sahibi olmayı da mümkün kılar.

Yükseliş trendi nasıl anlaşılır?

Trend dönüşünü temel abimizin işaret ettiği gibi yükselen trendde >>> fiyat yeni en düşükler yapmıyorsa ve yeni en yüksekler yapmaya devam ediyorsa yükseliş trendi devam ediyor demektir. Veee düşüşler "günlük dalgalanmalar" olarak görülmelidir.